Σε συζητήσεις για τα προβλήματα που υπήρχαν και κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ειδικά μετά την απόρριψη από το Δημοκρατικό Κόμμα των δύο κυβερνητικών νομοσχεδίων προχώρησαν ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν.

Αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας και οι μεταξύ τους συναντήσεις με την προοπτική σε αυτές να συμμετέχει από κάποια φάση και μετά και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας μετά την συνάντηση, ο Μάριος Καρογιάν επεσήμανε πως υπήρξε μια εις βάθος συζήτηση των διαφόρων πτυχών σε ζητήματα πολιτικών, ενώ υπογραμμίστηκε και από τους δύο η κοινή βούληση να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Ερωτηθείς, αν είναι ικανοποιημένος από τη συνάντηση, ο κ. Καρογιάν είπε πως υπήρξαν οι προβληματισμοί, υπήρξαν οι θέσεις και ο ίδιος επανέλαβε τις ισχυρές απόψεις του ΔΗΚΟ για διάφορα ζητήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε σε «πολύ εποικοδομητικό κλίμα».

Είναι γνωστό, ανέφερε, ότι αυτή η συνάντηση έγινε με φόντο «τα διάφορα, τα οποία όλοι γνωρίζουμε αναφορικά με την έκφραση διαφωνιών και μιας κατάστασης που δημιουργήθηκε που δεν είναι καλή». Ταυτόχρονα η συνάντηση αυτή έγινε, πρόσθεσε, με φόντο την εκπεφρασμένη θέση που έχει τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και το ΔΗΚΟ, του ίδιου του Προέδρου του ΔΗΚΟ, ότι «η συνεργασία έχει περιθώριο, ότι μπορεί να συνεχιστεί και ότι πρέπει να συζητηθούν διάφορα προβλήματα που υπάρχουν».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αξιοποίησε τη συνάντηση για να ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και Πρόεδρο της Βουλής αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.