Υπό κατάρρευση σπίτια στην Καρδίτσα

Μεγάλη κατολίσθηση στο χωριό Ανθοχώρι


ΕΛΛΑΔΑ
14:23
29/03/2011
Υπό κατάρρευση σπίτια στην Καρδίτσα
2
loading

Έξι σπίτια κινδυνεύουν με κατεδάφιση στο Ανθοχώρι λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης κατολίσθησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο συγκεκριμένο χωριό του δήμου Μουζακίου Καρδίτσας. Μέρος του βουνού έχει αρχίσει να αποκόπτεται και να παρασύρει τις οικίες οι οποίες έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές και ήδη έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Ο δήμος Μουζακίου έχει ήδη επικοινωνήσει με το ΙΓΜΕ προκειμένου να έρθει γεωλόγος για να αποτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς και να προταθούν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Παράλληλα ο δήμος ετοιμάζει μελέτη για την αντικατολισθητική προστασία των ορεινών χωριών, καθώς προβλήματα κατολισθήσεων, υπάρχουν και στην Δρακότρυπα, την Πορτή, τη Βατσουνιά, το Πευκόφυτο, την Οξυά.

Πηγή: trikalanews.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar TAKIS48

    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ. ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ Α;ΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.

  2. avatar koula

    τοσα χρονια ρημαξαν τα βουνα απο τις φωτιες για να κτιζουν σπιτια,αυτο δεν το περιμεναν;καποτε ερχεται η ωρα της κρισεως για ολους και για ολα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει