Σε νέα εποχή τρόμου φαίνεται πως περνά η ελληνική κοινωνία. Η συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα ωθεί τον αδύναμο πληθυσμό να προσλαμβάνει σεκιούριτι για τις οικονομικές συναλλαγές του ενώ ακόμα και οι γονείς πληρώνουν ιδιωτικούς φύλακες για να συνοδεύουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η εικόνα των σωματοφυλάκων που συνοδεύουν τους επώνυμους τείνει να αντικατασταθεί από αυτήν του ηλικιωμένου που συνοδεύεται διακριτικά από κάποιον άντρα ασφαλείας για να πάρει τη σύνταξη του από την τράπεζα ή να κάνει αμέριμνος τη βόλτα του χωρίς να φοβάται ότι θα πέσει θύμα ληστείας ή ξυλοδαρμού. Συχνή είναι και η εικόνα του μαθητή που συνοδεύεται μέχρι το σχολείο.

Η υπεύθυνη της Φύλαξ Security που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει στην εφημερίδα Realnews ότι η εταιρεία προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όποιον απλό πολίτη το ζητήσει σε χρεώσεις που μπορούν να αντέξουν τα μεσαία στρώματα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.