Η Ελληνική Δράση Αφρικής είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση με σκοπό την ανθρωπιστική βοήθεια προς όλες τις χώρες της αφρικανικής ηπείρου. Από το 1980 συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσφέρει τη βοήθειά της σε χώρες που την έχουν ανάγκη όπως η Ακτή Ελεφαντοστού.

«Ψυχή» της οργάνωσης είναι η πρόεδρός της Μέρω Κεσεσίογλου και η «Ελληνική Δράση Αφρικής» δεν προσφέρει μόνο  φαρμακευτικό υλικό ή χρήματα, αλλά κυρίως επικεντρώνεται στο βασικότερο πρόβλημα: να δώσει στους λαούς της Αφρικής τα εφόδια να σταλθούν αξιοπρεπώς στα δικά τους πόδια.

Το έργο της οργάνωσης είναι πολύπλευρο. Προσφέρει φαρμακευτικό υλικό, εξοπλισμό νοσοκομείων, σχολικό υλικό αλλά επίσης προσπαθεί να μεταφέρει γνώση και κατάρτιση: Με το αγροτικό πρόγραμμα εκπαιδεύει εκεί αλλά και στην Ελλάδα αγρότισσες που με τη σειρά τους όταν επιστρέφουν εκπαιδεύουν και άλλες και ιδρύουν αγροτικούς συνεταιρισμούς, από όπου οι ντόπιοι αποκτούν εισόδημα. Οργανώνοντας ιχθυοκαλλιέργειες βοηθά για την απασχόληση των ανδρών. Προσφέρει εργαλεία και τρακτέρ στους αγρότες.

Για να βοηθά την Αφρική και να συνεχίζουν τη δράση τους τα 17 ιδρύματα της, η Ελληνική Δράση Αφρικής χρειάζεται με τη σειρά της βοήθεια όλων. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της οργάνωσης εδώ.