Η Θεσσαλία βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, που επελαύνει από σήμερα στη χώρα, με τους κατοίκους να προετοιμάζονται για τις έντονες βροχοπτώσεις που αναμένονται.

Στη συνοικία της Νέας Σμύρνης της Λάρισας αλλά και σε άλλες περιοχές, οι κάτοικοι προετοιμάζονται έχοντας προμηθευτεί τσουβάλια με άμμο, ενώ καθαρίζονται φρεάτια πέριξ της πόλης.

Κολυδάς: Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του για την επερχόμενη κακοκαιρία επισημαίνει πως τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Βόλο, Λάρισα και Καρδίτσα αναμένονται κοντά στα μεσάνυχτα με μια «σχεδόν κανονική» χρονική κατανομή.

Ήχησε το 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη

Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης έλαβαν στα κινητά τους μήνυμα από το 112 νωρίτερα το μεσημέρι.

Κικίλιας: Είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο. Βεβαίως, δεν είναι της τάξης των φαινομένων που αντιμετωπίσαμε τους προηγούμενους μήνες, όμως είναι σε ένα πεδίο επιβαρυμένο και ταλαιπωρημένο», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μετά το τέλος το σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα.

Βασίλης Κικίλιας

Ο κ. Κικίλιας, μεταξύ άλλων, είπε ότι έχει ζητήσει να είναι σε διασπορά οι αρμόδιες υπηρεσίες όλη τη νύχτα και να υπάρχει παρακολούθηση ανά περιοχή της Θεσσαλίας και όχι μόνο.

«Η επαγρύπνηση πρέπει να είναι παντού. Όπως διαβάσατε και στο 112, καλό θα ήταν γι’ αυτές τις βραδινές ώρες, που οι μετεωρολόγοι λένε ότι το φαινόμενο θα είναι σε πιο μεγάλη ένταση, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό ότι εργαζόμαστε στο κομμάτι της πρόληψης όλοι μαζί. Είναι σημαντικό ότι εργαζόμαστε και λειτουργούμε για το κομμάτι της πρόληψης όλοι μαζί. Είναι μια προσπάθεια που αφορά τους πάντες σε ένα οργανωμένο σύστημα, το οποίο οφείλει σιγά σιγά να δει και τους αυτοματισμούς του και να λειτουργεί οργανωμένα και δομημένα».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, τόνισε ότι όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε επιφυλακή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι δήμαρχοι του νομού, καθώς και εκπρόσωποι από την Αστυνομία, τον Στρατό και την Πυροσβεστική.