Τέλος έλαβε η αντιρατσιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας που ξεκίνησε στις 14.00 το μεσημέρι. Ο σκηνοθέτης κ. Σκόρας, εκ μέρους της πρωτοβουλίας καλλιτεχνών δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή οι καλλιτέχνες έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές με βασικό αίτημα να διαλυθεί το σκοτάδι του παρακράτους που έχει σπείρει το φόβο στους κατοίκους της περιοχής».

Ακόμη πρόσθεσε ότι ο φόβος έχει κυριαρχήσει σε τέτοιο βαθμό στους κατοίκους, ώστε μάρτυρες σε προπηλακισμούς και καταστροφές καταστημάτων δεν δέχονται να καταθέσουν επωνύμως.

Στην πορεία συμμετείχαν εκπρόσωποι από την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και συλλόγων καθηγητών (ΕΛΜΕ) από τα γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας. Ο εκπρόσωπος του ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ δήλωσε ότι οι καθηγητές καταγγέλλουν την κυβέρνηση «που μας εμποδίζει να δώσουμε ένα μήνυμα φιλίας και ενότητας».

Παρόντες ήταν και μέλη των συγκροτημάτων, οι οποίοι επρόκειτο σήμερα το απόγευμα να δώσουν συναυλία στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα.

Ωστόσο η συναυλία ματαιώθηκε καθώς κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του κέντρου και μέλη της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», είχαν συγκεντρωθεί από τις 7 το πρωί πάνω στην πλατεία, καθιστώντας αδύνατη την τοποθέτηση της εξέδρας και της μικροφωνικής εγκατάστασης.