Μια 83χρονη γυναίκα από την Κατερίνη πήρε τη συγκινητική απόφαση να δωρίσει στο ΕΚΑΒ Πιερίας ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στη μνήμη του γιου, του συζύγου και του πατέρα της. Η Ειρήνη Παρασκευοπούλου, που είναι συνταξιούχος, ξεκίνησε τις διαδικασίες δωρεάς για το ασθενοφόρο πριν από έναν χρόνο. Όπως είπε, προέβη σε αυτήν την πράξη στην μνήμη του γιου, του συζύγου και του πατέρα της.

Η ίδια δεν αποκάλυψε το ποσό της αγοράς του ασθενοφόρου, τόνισε όμως πως καλύφθηκε από την αποζημίωση ενός απαλλοτριωμένου κτήματος που έλαβε από το ελληνικό Δημόσιο.

«Αυτό το ασθενοφόρο δεν ήταν από οικονομίες», είπε, μιλώντας στο MEGA, η Ειρήνη Παρασκευοπούλου.

«Εργαζόμενη εγώ δασκάλα, ο σύζυγος καθηγητής, το παιδί καθηγητής. Αυτό το ασθενοφόρο ήταν το “αίμα” του πατέρα μου, που δεν το πουλήσαμε, έμεινε στην Αλβανία, στην τελευταία μάχη ενώ είχε γίνει ειρήνη, αυτοί συνέχιζαν στο Τεπελένι και πολεμούσαν. Πηγαίνοντας να γλιτώσει κάποιον πατριώτη μας, ‘έφαγε’ μια σφαίρα. Η πατρίδα έδωσε στη μαμά μου 15 στρέμματα χωράφι, αυτό το θεωρούσαμε ιεροσυλία και εγώ και ο σύζυγος και το παιδί, να το πουλήσουμε. Το κρατούσαμε. Πέρασε ο δρόμος, το έκοψε, μας έδωσε αποζημίωση. Αυτά τα χρήματα τα είχα βάλει στο παιδί και σε μένα. Τι να τα έκανα εγώ; Αυτά δεν ήταν πάλι να γυρίσουν στην πατρίδα; Από την πατρίδα ήρθαν τα χρήματα. Για τον χαμό του πατέρα μου που έμεινε άθαφτος».

«Η καρδιά της μάνας σκέφτεται πολλά. Είχα το παιδί ξαφνικά, έφυγε από το σπίτι η ώρα 03.00. Είδα κάτι παράξενο, δεν ήταν όνειρο. Κοιμόμουν μαζί του στο διαμέρισμα, εκείνη την στιγμή είδα ένα όραμα κανονικό. Αυτό με έκανε να ξυπνήσω», περιγράφει για την απώλεια του γιου της, σημειώνοντας πώς πήρε την απόφαση να δωρίσει το ασθενοφόρο.

«Είπα “εγώ τι θα κάνω αφού έφυγε το παιδί;” Η καλοσύνη των παιδιών του ΕΚΑΒ με έκανε… Και οι γιατροί».