Τσικνοπέμπτη σήμερα και οι απανταχού ψήστες, με σύμμαχο τον καλό καιρό, ετοιμάζουν τα κάρβουνα για να «πέσουν» στη συνέχεια επάνω στις σχάρες οι μερακλίδικοι μεζέδες.

Όσοι δεν ψήσουν, έχουν προνοήσει, καθώς από νωρίς το πρωί τηλεφωνούν στα ψητοπωλεία και παραγγέλνουν τα απαραίτητα κοψίδια, με τους καταστηματάρχες να έχουν ήδη προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες κρέατος για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος.

Ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Γλυφάδα μιλώντας στην τηλεοπτική κάμερα λέει:

«Έχουμε βάλει κοκορέτσι, κοντοσούβλι, έχουμε βάλει φωτιά και θα βάλουμε και το αντικρυστό τώρα. Σήμερα θα ψήσουμε περίπου 1,5 τόνο κρέας, περιμένουμε πολύ κόσμο, και ο κόσμος θα ανανεωθεί περίπου τέσσερις φορές. Από τις 11:00 το πρωί θα ξεκινήσουμε και θα τελειώσουμε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι. Έχουμε και παραγγελίες να δώσουμε. Δύο μέρες προετοιμαζόμαστε για αυτή την μέρα».

«Φέτος είναι περισσότερες οι κρατήσεις. Φεύγει περισσότερο το αρνί και το κοκορέτσι. Σήμερα είναι πιο παραδοσιακός ο κόσμος, αυτά επιλέγει. Βγαίνει περίπου 25 ευρώ το άτομο αν κάποιος έρθει στον χώρο μας, στα 18 ευρώ η παραγγελία είναι για έξω. Είναι ακριβότερα γιατί πήραμε τα παϊδάκια 11 ευρώ το κιλό» συμπληρώνει ο καταστηματάρχης.