Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια αποτελούν για αρκετές γυναίκες έναν καθημερινό αγώνα και κυρίως για το πώς να τους καλύψουν αποτελεσματικά.

Η Vogue India μίλησε με μια επαγγελματία makeup artist, η οποία αποκάλυψε όλα της τα μυστικά για το πώς να «καμουφλάρετε» τους μαύρους κύκλους με το μακιγιάζ σας.

Βοηθήστε τα μάτια σας να ξεπρηστούν

Χρησιμοποιήστε μια παγοκύστη, δροσερά τζελ ματιών ή ένα δροσερό κουταλάκι του γλυκού στα μάτια και κάντε μασάζ γύρω από την περιοχή. Η δροσιά βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και η πίεση μπορεί να ενεργοποιήσει τη φυσική αντίδραση του σώματος για την αποστράγγιση του συσσωρευμένου υγρού στην περιοχή.

Εφαρμόστε κρέμα ματιών

«Μπορώ να κοιτάξω το πρόσωπο μιας πελάτισσας και να καταλάβω αν χρησιμοποιεί κρέμα ματιών ή όχι», λέει η makeup artist Maria Asadi στη Vogue India. «Είναι σημαντικό να ενυδατώνεις και να θρέφεις την επιδερμίδα, γιατί αν δεν το κάνεις, το concealer και το διορθωτικό σου θα κάθονται από πάνω αντί να βυθίζονται», λέει.

Εφαρμόστε το foundation

γυναίκα εφαρμόζει foundation

Χρησιμοποιήστε ένα foundation σε όλο το πρόσωπο, τοποθετώντας ένα πολύ λεπτό στρώμα κάτω από τα μάτια σας. «Οι περισσότερες πελάτισσές μου έχουν ουδέτερο τόνο στο δέρμα, ο οποίος είναι συχνά ένας συνδυασμός ροζ και κίτρινου», λέει η Asadi. Προτείνει να το εφαρμόζετε με το δάχτυλο για να δημιουργήσετε μια πυκνή κάλυψη και στη συνέχεια να το αναμειγνύετε με ένα υγρό σφουγγάρι ομορφιάς. Αν ακόμα ψάχνετε το σωστό foundation για εσάς, ο makeup artist Daniel Bauer έχει ένα κόλπο: «Αναμείξτε μια ανοιχτή και μια σκούρα απόχρωση μαζί και εφαρμόστε το πάνω από το σαγόνι σας, απλώνοντάς το στα μάγουλα και το λαιμό σας. Αν οι αποχρώσεις αναμειγνύονται και προς τις δύο κατευθύνσεις με φυσικό τρόπο, έχετε βρει τις τέλειες αποχρώσεις για εσάς», λέει.

Χρησιμοποιήστε διορθωτικό για την περιοχή

«Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα foundation πάνω από τους πραγματικά μαύρους κύκλους, καθώς θα φαίνεται σταχτί. Ένα διορθωτικό χρησιμοποιεί τη θεωρία χρωμάτων για να ακυρώσει τους τόνους της μελάγχρωσης ή των μελανιών στα μάτια, ώστε να μπορείτε να καλύψετε από πάνω», εξηγεί η Asadi. Της αρέσει να χρησιμοποιεί ένα πορτοκαλί διορθωτικό για να εξουδετερώνει τους μωβ τόνους στο δέρμα.

Προτείνει να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι ομορφιάς για να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα με τη μέθοδο press-push, το οποίο θα σας δώσει ένα ημιδιαφανές πορτοκαλί και στη συνέχεια μπορείτε να καλύψετε από πάνω. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε λιγότερο προϊόν για να εξισορροπήσετε το σκούρο χρώμα, ώστε να αποφύγετε το παχύ ή cakey στρώμα του concealer σας.

Εφαρμόστε το κονσίλερ

γυναίκα εφαρμόζει κονσίλερ

Στις περιοχές κάτω από τα μάτια, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια φωτοανακλαστική φόρμουλα που είναι μια σκιά πιο ανοιχτή από το δέρμα σας για να φωτίσετε την περιοχή. «Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα κονσίλερ που λειτουργεί για τον τύπο του δέρματός σας. Αν έχετε λεπτές γραμμές, χρειάζεστε ένα πιο πυκνό, ματ και σταθερό κονσίλερ που να μην δημιουργεί πτυχές. Για σχετικά λείο δέρμα, μπορείτε να επιλέξετε μια πιο ενυδατική υγρή επιλογή», λέει η Asadi. Αν θέλετε περισσότερη χρωστική ουσία, επιλέξτε ένα κρεμώδες στικ ή ένα δοχείο.

Τοποθετήστε μικρές κουκκίδες κονσίλερ στο εσωτερικό τρίτο του ματιού καθώς και στην εξωτερική γωνία με ένα πινέλο με συνθετική τρίχα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να το πιέσετε. Εάν χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερη χρωστική ουσία, προσθέστε την σε λεπτές στρώσεις.

Σταθεροποιήστε το καλά

Χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο για να εφαρμόσετε πούδρα ρύθμισης στην περιοχή. Η χαλαρή πούδρα τελικά συσσωρεύεται, γι’ αυτό ο Bauer συνιστά μια ημιδιαφανή πούδρα. «Χρησιμοποιώ ένα σπρέι στερέωσης και αν έχετε γυαλάδα ή ιδρώτα, απλά ταμπονάρετε στεγνά με ένα σφουγγαράκι πούδρας», λέει.