Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται στη χώρα μας για το επικείμενο νομοσχέδιο αναφορικά με τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, στην εκπομπή «Super Katerina» μίλησε ο Κώστας Ανδρουλάκης, ξάδελφος του Νίκου Ανδρουλάκη, για τη ζωή του στο Λονδίνο, με τον σύζυγό του και τα δύο υιοθετημένα παιδιά τους.

«Και τα δύο μας παιδιά έχουν έρθει από την κοινωνική πρόνοια. Απλά, ο μεγάλος μας πήγε πρώτα σε άλλες ανάδοχες οικογένειες, ο μικρός μας υιοθετήθηκε από το νοσοκομείο», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Ανδρουλάκης και συνέχισε:

«Μένουμε στο Λονδίνο. Σκεφτόμασταν το κομμάτι της υιοθεσίας πάρα πολύ καιρό, από το 2005. Τότε το θέμα της υιοθεσίας στην Ελλάδα ήταν αρκετά πίσω. Έχουν γίνει πολλά βήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά στο διάστημα που το λέγαμε εμείς δεν επιτρεπόταν η υιοθεσία από ζευγάρι ανδρών».

«Πρακτικά, έχουμε μια οικογένεια, η οποία αναγνωρίζεται πλήρως στην Αγγλία, αλλά όταν ερχόμαστε στην Ελλάδα δεν έχουμε καμία νομική υπόσταση σαν οικογένεια. Δεν μπορώ να τους δώσω ελληνική ιθαγένεια, στερούνται κληρονομικών δικαιωμάτων, αν γίνει κάτι και κάποιος από εμάς πάθει κάτι όσο είμαστε στην Ελλάδα, υπάρχουν θέματα πρόσβασης και αποφάσεων», εξήγησε και για το επικείμενο νομοσχέδιο στην Ελλάδα:

«Λύνει το θέμα του σήμερα το νομοσχέδιο, το θέμα των υπαρχόντων παιδιών. Ως προς το μέλλον, δεν έχω καταλάβει ακόμα», τόνισε.