Για το επικείμενο νομοσχέδιο, που αφορά στον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, συζητούσαν σήμερα, Τρίτη (9/1), στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας η παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα προχώρησε σε μια εξομολόγηση που αφορά την οικογένειά της.

Η κοινωνική λειτουργός Ιωάννα Λαγουμιντζή ανέφερε ποια είναι τα κριτήρια υιοθεσίας εντός και εκτός γάμου και, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν, η παρουσιάστρια, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα προσωπικό της βίωμα, ανέφερε τα εξής:

«Το τι υπάρχει στα χαρτιά με το τι συμβαίνει, δυστυχώς στη χώρα μας είναι πολύ διαφορετικά. Το λέγαμε και με τον Αιμίλιο χθες, σας το έχω πει κι εγώ, από προσωπική μας εμπειρία, με τη δική μας οικογένεια.

Όταν παλέψαμε και ρωτήσαμε για υιοθεσία, όταν ήμουν πολύ μικρή εννοώ, αυτό που γινόταν με τα χαρτιά ήταν κάτι ανεκδιήγητο. Μας είχαν πει ότι μπορεί να πάρει μέχρι και δέκα χρόνια. Οπότε, το τι ισχύει από το τι γίνεται δυστυχώς είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα», τόνισε η Δανάη Μπάρκα.

Τι είπε, όμως από τη μεριά του ο Αιμίλιος Χειλάκης για τις προσπάθειες υιοθεσίας με τη σύζυγό του, Αθηνά Μαξίμου; Ο αγαπημένος ηθοποιός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» τη Δευτέρα (8/1) και έκανε λόγο για «βάσανο» και «αποτρεπτική διαδικασία».

«Θυμόμαστε αυτό το βάσανο, που είχαμε περάσει κι εμείς με την Αθηνά, όταν κοιτάξαμε να υιοθετήσουμε, που δεν είναι καθόλου φιλικό προς τον άνθρωπο, που έχει την ανάγκη να υιοθετήσει. Έχουμε σταματήσει 7-8 χρόνια. Η ταλαιπωρία είναι απίστευτη και σχεδόν σε αποτρέπει. Δεν μπορούσαμε να φύγουμε, να πάμε στο εξωτερικό, να μπούμε στη διαδικασία υιοθεσίας, που έχουν κάνει πολλοί φίλοι μας» τόνισε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια τοποθετήθηκε και σε συνδυασμό με την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια:

«Όσον αφορά στην υιοθεσία, άσε τα ομόφυλα ή τα ετερόφυλα ζευγάρια, η υιοθεσία πρέπει να επιβάλλεται ακόμα και σε οικογένειες, οι οποίες έχουν παιδιά. Είναι δυνατόν να μιλάμε ότι υγιείς άνθρωποι θα μπορέσουν να έχουνε παιδιά, να τα μεγαλώσουν και δεν τους αφήνουμε, γιατί πρέπει να πάνε σε “υγιείς” οικογένειες, ετερόφυλες; Τι ορίζει την υγεία στην οικογένεια, όταν δεν υπάρχει αγάπη; Η αγάπη είναι η μόνη υγεία σε μια οικογένεια, το νοιάξιμο. Όταν υπάρχει, πρέπει αυτό να επιβραβευτεί. Είναι χυδαίο να μπαίνουμε σε μια αντιπαράθεση για το τι είναι το σωστό ή το λάθος. Ας μιλήσουμε για την αγάπη. Όταν άνθρωποι αγαπιούνται, μπορούν να δημιουργήσουν υγιείς οικογένειες».