Χειμωνιάτικη θα είναι αυτή η εβδομάδα με τα χιόνια να κατεβαίνουν σε υψόμετρο και να φτάνουν το Σαββατοκύριακο ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στο νομό Αττικής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο ίδιος μάλιστα ανάρτησε και έναν χάρτη χιονόπτωσης για το μεσημέρι – απόγευμα Σαββάτου.

Χάρτης χιονόπτωσης για το μεσημέρι – απόγευμα Σαββάτου. Για να δούμε τι θα δούμε….

Posted by Klearhos Marousakis on Tuesday, January 9, 2024

«Για να δούμε τι θα δούμε…», σχολιάζει ο ίδιος, ενώ ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θ. Κολυδάς, κάνει λόγο για ψυχρές εισβολές και «θερμές αντιστάσεις», σημειώνοντας:

«Πρόσκαιρες θα είναι οι δύο ψυχρές εισβολές αυτής της εβδομάδος, Τρίτη-Τετάρτη και η άλλη το Σάββατο , καθώς από βδομάδα -από την ερχόμενη Τρίτη και μετά- η θερμοκρασία ανεβαίνει πρώτα στα δυτικά και ακολούθως και στην υπόλοιπη χώρα».

Από τα βόρεια ξεκινά το χειμωνιάτικο σκηνικό σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Η θερμοκρασία από τα βόρεια θα σημειώσει πτώση, θα επικρατήσουν και πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο. Στο Αιγαίο θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, από το απόγευμα αρκετές βροχές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες την Εύβοια την ανατολική Στερεά και το βράδυ και χιόνια σε αυτές τις περιοχές στα ορεινά.

Την Τετάρτη με πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο πέφτει και άλλο η θερμοκρασία, θα κυμαίνεται για πρώτη φορά μετά από 20 ημέρες σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά. Παραμένει σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία Πέμπτη και Παρασκευή, θα βρέξει όμως σε Πελοπόννησο και νότιο Αιγαίο. Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα, καθώς νέες ακόμα πιο ψυχρές αέριες μάζες θα έρθουν στην χώρα μας. Από Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά, και πολύ πιθανόν άλλες τόσο κρύες ημέρες να μην έρθουν έως το τέλος Γενάρη.