Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώου καταγράφηκε, αυτή τη φορά, στην Πάτρα. Ένας 19χρονος ποδηλάτης που συνηθίζει να ανεβαίνει στο Πουρναρόκαστρο για προπόνηση, βρήκε κρεμασμένη και φιμωμένη σε δέντρο μία αλεπού! Μάλιστα, διαπίστωσε ότι το ζωάκι ήταν νεκρό.

Ο Γιώργος Κατσούπης, μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» και περιέγραψε όσα είδε: «Εκανα βόλτα κοντά στο σημείο που το λέμε “σαλέ Παναχαϊκού” και κατεβαίνοντας από ένα μονοπάτι είδα την αλεπού κρεμασμένη σε κλαδί δέντρου. Επειδή πηγαίνω συχνά στο σημείο για προπόνηση, έχω δει κι άλλες φορές αλεπούδες και τσακάλια στην περιοχή του Πουρναρόκαστρου, αλλά δεν μ’ έχουν ενοχλήσει. Είναι κρίμα αυτό που συνέβη».

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο αυτόπτης μάρτυρας απευθύνθηκε στην Αστυνομία κι έκανε επίσημη καταγγελία για κακοποίηση ζώου, ώστε να ερευνηθεί το περιστατικό και να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Ήδη, έχει ανοιχθεί σχετικός φάκελος και η ΕΛΑΣ που θα ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των βασανιστών του άτυχου ζώου.

Οπως αναφέρθηκε στην «Π» από πολλούς, το κρέμασμα αλεπούς, τα παλαιοτέρα χρόνια κυρίως σε ορεινά μέρα, ήταν μια μορφή προειδοποίησης σε άλλες αλεπούδες, που κυκλοφορούσαν στην περιοχή για να μην πλησιάζουν σε χωράφια με καλλιέργειες, μία -αν μη τι άλλο- βάναυση και καταδικαστέα πρακτική.