Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, παρευρέθηκε στο συνέδριο «Greece Talks, ο Ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας».

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ηγετικές φυσιογνωμίες από τον κλάδο της Φιλοξενίας των Κατασκευών και των Αερομεταφορών συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο ίδιο πάνελ με τη θεματική «Ο ρόλος του τουρισμού στο μέλλον της Ελλάδας και Πώς δημιουργείται ένας προορισμός» που συντόνισε ο έμπειρος δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ.

Ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε πως «ο τουρισμός θα πρέπει να στηρίζεται στην ποιότητα, την βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα, στις ξεχωριστές εμπειρίες που μπορούμε να προσφέρουμε και στη δυνατότητά μας να προσελκύουμε επισκέπτες οι οποίοι μπορούν να δαπανούν περισσότερο από το εισόδημά τους στην Ελλάδα».

Ο Υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Keynote Speakers από τον χώρο του Πολιτισμού, του Design, της Γαστρονομίας, του Sustainability, των Πράσινων Μετακινήσεων και επιδραστικοί ψηφιακοί δημιουργοί, παρουσίασαν όλα τα νέα trends που θα κατακλύσουν την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αναδείχθηκαν οι αρετές της χώρας σε κάθε τομέα που συνδέεται με το Ταξίδι και τον Τουρισμό, ενώ ιδιαίτερη βάση δόθηκε:

  • στη σημασία του Τουρισμού στην Εθνική Οικονομία, αλλά και την στρατηγική της οικονομικής πολιτικής με στόχο την επιχειρηματική ανάπτυξη σε όλους τους κλάδους που συνδέονται με την βιομηχανία της Φιλοξενίας.
  • στην εικόνα της νέας Ελλάδας στο εξωτερικό
  • στους ανθρώπους, τις ιδέες και τα case-studies που αναδεικνύουν τη μετάβαση της χώρας σε μια νέα εποχή
  • στα καίρια ζητήματα και διλήμματα των καιρών στην πορεία της χώρας προς το μέλλον