Ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο αξίας 65.000 ευρώ προστέθηκε στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου και αποτελεί δωρεά μίας καλής σαμαρείτισσας, της ηλικιωμένης κας Αθηνάς Παπαχρήστου. Η συνταξιούχος αγρότισσα προσέγγισε τη διοικήτρια του νοσοκομείου πριν περίπου ενάμισι χρόνο και της ανακοίνωσε την επιθυμία της. «Θέλω να σας αγοράσω ένα νοσοκομειακό», όπως έγραψε στο Facebook η Μαρία Σκαρμούτσου, εργαζόμενη του νοσοκομείου, που παρακολούθησε τη διαδικασία.

Οι όροι που έθεσε η γυναίκα είναι πως αυτό θα καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου και πως θα της κορνάρει κάθε φορά, που θα βρίσκεται το όχημα έξω από το σπίτι της. «Το έχω υποσχεθεί στον άντρα μου που έφυγε. Θέλω να μπορούν να έχουν οι Μεσολογγίτες ένα ασθενοφόρο, που να είναι πάντα εδώ και να βοηθάει τους ταλαίπωρους και τους φτωχούς», είπε η ηλικιωμένη.

Η γυναίκα μαζί με τον άντρα της στο παρελθόν είχαν καλέσει το ασθενοφόρο, αλλά δεν έφτασε ποτέ στην οικία τους. Το είχε «κρατήσει» και είχε πει πως θα μαζέψει τα χρήματα, για να δωρίσει ένα ασθενοφόρο. Για το πού βρήκε αυτό το ποσό είπε: «Έκανα οικονομία και πούλησα και ένα χωράφι για να συγκεντρώσω τα χρήματα…» είπε η γιαγιά.

Οι δύο όροι που έθεσε η γυναίκα

Η καλή σαμαρείτισσα έθεσε μόνο δυο όρους. Ο πρώτος είναι να χρησιμοποιείται το ασθενοφόρο για να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου και ο δεύτερος, να… χτυπά τη σειρήνα το συγκεκριμένο ασθενοφόρο, όταν περνά έξω από το σπίτι της.

Η γυναίκα επιθυμούσε να δει το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα. Ήθελε να προλάβει να δει τη δωρεά της. «Μαρία μου να έρθει γρήγορα, να ‘μαι ζωντανή να το δω», έλεγε στην εργαζόμενη στο νοσοκομείο. «Θα βάλεις τα καλά σου και θα έρθεις να βγάλουμε φωτογραφία!», της έλεγε η κα Σκαρμούτσου, όπως και έγινε. «Ρίγος…και συγχαρητήρια, που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσα μας» έγραψαν οι χρήστες κάτω από την ανάρτηση.

Μια αλήθεια που πρέπει να διαβάσετε όλοι και πρέπει να μάθουν άλλοι τόσοι….Η κυριά Αθηνά μας.Το παράδειγμα που πρέπει…

Posted by Maria Skarmoutsou on Thursday, November 23, 2023

Τελικώς την Τετάρτη, η κυρία Παπαχρήστου ήταν εκεί… για την αναμνηστική φωτογραφία.

Η σχετική ανάρτηση του Newsbeast στο Instagram: