Για τη Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τους θανάτους των τριών παιδιών της μίλησε το πρωί της Πέμπτης (16/11) ο Γρηγόρης Λέων. «Δεν περιμένουμε εκπλήξεις στη δική» τόνισε και άφησε αιχμές για κάποιους συναδέλφους του λέγοντας πως «ήταν όχι και τόσο προσεκτικοί».

Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων εξήγησε: «Αυτό που βλέπουμε κατά κόρον στις δικαστικές αίθουσες είναι ότι μια απολογία δεν είναι ασύμβατη με αυτό που μέχρι τότε έχει πράξει ο κάθε κατηγορούμενος μέσω όλων των εγγράφων, μέσω των καταθέσεων που έχει δώσει μέχρι τότε».

«Η απολογία έρχεται ουσιαστικά να δέσει την αρχική τακτική που έχει χτίσει είτε ο ίδιος ο κατηγορούμενος, είτε ο κατηγορούμενος μαζί με τον δικηγόρο του. Δεν έχουμε εκπλήξεις αλλά υπάρχουν και ελάχιστες περιπτώσεις, δεν νομίζω ότι θα είναι μια τέτοια, που στην απολογία έχουμε πράγματι κατηγορουμένους που αποφασίζουν να πούνε την πραγματική αλήθεια ή μια διαφορετική άποψη από αυτό που έχει ακουστεί» δήλωσε.

«Επειδή εδώ μιλάμε για έναν έμπειρο δικηγόρο, λογικά θα πάνε τα πράγματα έτσι όπως αναμένονται» συμπλήρωσε.

«Διαφορετικός ο μηχανισμός θανάτου»

Αναφερόμενος στη δεύτερη δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου που αφορά τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας ο Γρηγόρης Λέων: «Ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε ή τουλάχιστον που φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί στο τρίτο παιδί, έχει διαφορές σε σύγκριση με τα άλλα δύο παιδιά. Τα άλλα δύο έχουν πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά ω προς τον μηχανισμό θανάτου. Η δίκη τους θα είναι ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα. Εδώ έχουμε την κεταμίνη, όλη η διαδικασία έχει στηριχτεί σε αυτό το δείγμα».

Ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας έστρεψε τα βέλη και κατά συναδέλφων τους για την στάση τους στην υπόθεση.

«Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από όλη αυτήν τη διαδικασία, τουλάχιστον επιστημονικά, είναι το εξής. Ενώ σχεδόν σε απευθείας μετάδοση οι δημοσιογράφοι είχατε μια πληροφορία για τη νεκροψία – νεκροτομή, για την τοξικολογική απάντηση στο παιδί, για όλες τις διαδικασίες που γίνονταν, όλοι εμείς βγαίναμε και κάναμε δηλώσεις δημόσια.

Μάλιστα, κάποιοι συνάδελφοι ήταν όχι και τόσο προσεκτικοί. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος του μέτρου και της επιστήμης. Κάποιοι με έντονο βαθμό είχαν καταδικάσει σχεδόν μια διαδικασία και έναν άνθρωπο και τώρα βλέπουμε τους ίδιους επιστήμονες να πηγαίνουν να λένε εντελώς αντίθετα πράγματα» είπε κλείνοντας.