Χειροπέδες πέρασαν χθες, Δευτέρα, οι αστυνομικοί σε έναν 30χρονο γυμναστή σε δημοτικό σχολείο στον Ασπρόπυργο, ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά από καταγγελία γονέων ότι παρενοχλούσε πολλά παιδιά.

Ο γυμναστής συνελήφθη για παράβαση του άρθρου «337» Προσβολή Γενετήσιας Αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση. Για την υπόθεση ελήφθησαν 8 ένορκες καταθέσεις από γονείς μαθητών και μία κατάθεση από τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου.

Ο κατηγορούμενος προσκόμισε γνωμάτευση με την οποία δηλώνει ότι έχει αναπηρία 67% συνέπεια διαταραχής Άσπεργκερ.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης ο οποίος διέταξε να μεταχθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου.

Ένας από τους γονείς των 50 παιδιών που προχώρησαν στην καταγγελία, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», σημειώνοντας πως ο ίδιος είχε παράπονα από την κόρη του ότι, «ο δάσκαλος την γαργαλούσε».

«Πολλοί γονείς μας έκαναν παράπονα πως υπήρχαν γαργαλητά και άλλα πράγματα», είπε για το περιστατικό που αποκαλύφθηκε πριν από 3-4 ημέρες. «Πήγαμε στο σχολείο κι εκείνος το αρνήθηκε», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, ο γυμναστής «κλείδωνε τα παιδιά στην τάξη με ηλιοφάνεια και δεν τα άφηνε να βγουν έξω, έλεγε πως τα έβαζε τιμωρία» και σημείωσε πως, «επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή, δεν γνωρίζει το περιστατικό, είχε δει κάποια πράγματα, είχαν γίνει συστάσεις».

«Έχουμε κάνει καταγγελία και ο κύριος βρίσκεται στο Τμήμα», κατέληξε.