«Αντισταθείτε σε αυτούς που εκμεταλλεύονται την ανοχή της πολυχρωμίας για να επιβάλουν τη μονοχρωμία που ονειρεύονται» είναι το μήνυμα που στέλνει ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς σήμερα μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook.

Το σκίτσο έχει συγκεντρώσει χιλιάδες αντιδράσεις και εκατοντάδες σχόλια και κοινοποιήσεις. Αρκετοί προσπάθησαν να κατανοήσουν το νόημα του σκίτσου με ορισμένους να αναρωτιούνται αν αφορά τη θρησκεία ή τη σεξουαλικότητα.

«Κάτι τέτοια έλεγε και η Πυθία και ψάχνονταν οι πρόγονοι…», σχολίασε κάποιος. «Μην τους βάζεις δύσκολα πρωί πρωί δεν έχουν πιεί καφέ ακόμα», γράφει ένας άλλος. «Καλό θα ήταν να υπάρχει μια μετάφραση απο κάτω, από πάνω, κάπου γιατί καμιά φορά γίνεται επικίνδυνο, το τι θα καταλάβει κάποιος έχει σχέση με τις πεποιθήσεις του, όχι με τη σκέψη», γράφει ένα ακόμη σχόλιο.

«Εντωμεταξύ… έκανα ένα μικρό γκάλοπ 15 ατόμων για το τι κατάλαβαν με το πιο πάνω. 60% κατάλαβαν ακριβώς το αντίθετο με αυτό που θέλει να εκφράσει ο ποιητής!!! Λέτε όμως το 40% που θεωρεί ότι κατάλαβε…να είναι λάθος;», σημειώνει άλλος.

«Υπέροχος Αρκάς ξανά και ξανά. Καμία ανοχή στους μη ανεκτικούς, δεν ανήκουν ανάμεσά μας» και «Πάντα είσαι φοβερός, αλλά ειδικά αυτές τις μέρες κεντάς…» γράφουν κάποιοι άλλοι σχολιαστές.