Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη βίωσε συγκινητικές στιγμές, με ζεστές, σφιχτές, παιδικές αγκαλιές κατά την επίσκεψή της στο Ορφανοτροφείο του Δήμου Κέρκυρας, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων Ο.Κ.Ε. τον οποίο εκπροσώπησε η Πρόεδρος Ιωάννα Καπέλλου , η ΓΓ Αλεξάνδρα Καλαϊτζόγλου και τα μέλη Νίκη Τζοβάνι και Φαίη Πουλημένου.

Θερμά και με μεγάλο ενδιαφέρον την υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Ορφανοτροφείου Νίκος Καργόπουλος, ενώ το παρόν έδωσαν η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα που αφορούν στην Παιδική ηλικία, την Παιδεία και τη δια βίου μάθηση Μαρία Ζερβού, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος, η εκπρόσωπος του Μετανοσοκομειακού Ξενώνα και Νοσοκομείου Ημέρας «Σπύρος Μώρος» Ιωάννα Ζενέτου, η Κοινωνική Λειτουργός του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Αικατερίνη Μπίσκου, καθώς και Διευθυντές Δημοτικών σχολείων.

Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, παρουσίασε τα βασικά της μηνύματα και πρόσφερε στα παιδιά τα εξής ενημερωτικά εργαλεία για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης:

  • το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ»
  • το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς
  • το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας»
  • το παραμύθι για την προστασία των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον, «Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι»
  • το έντυπο «μίλα σε κάποιον που εμπιστεύεσαι»
  • το DVD των τριών ιστοριών κινουμένων σχεδίων «Το Μυστικό της Νίκης», «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» και « Η Δύναμη της Βερονίκης».
  • το νέο παραμύθι «Η Δύναμη της Βερονίκης»

Στο τέλος της επίσκεψης έφυγε με τα δώρα που της χάρισαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο της Κέρκυρας και υποσχέθηκε πως θα τους επισκεφθεί ξανά. Τους ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και την πολύτιμη ζεστασιά που της πρόσφεραν απλόχερα.