Για κάποιους μαθητές δεν χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι. Φυσικά αναφερόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που μετράει πληγές από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, που όχι μόνο δεν μπόρεσαν να πάνε στα σχολεία τους αλλά μέχρι και τα σπίτια τους είναι ακόμη μέσα στις λάσπες.

«Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όσους πήγαν σχολείο σήμερα. Εμείς δεν μπορέσαμε γιατί δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας. Ρούχα μόνο μπορέσαμε να πάρουμε. Σε όποιους πήγαν σχολείο, εύχομαι καλή σχολική χρονιά» είπε ο Άγγελος μαθητής της Α’ Γυμνασίου από τον Άγιο Θωμά Λάρισας μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Όπως είπε ο μικρός μαθητής «το νερό στο σπίτι του έφτασε τα τρία μέτρα», ενώ τώρα αυτός και η οικογένειά του μένουν σε ξενοδοχείο. Ο 12χρονος περιέγραψε και τις δύσκολες στιγμές που έζησαν όταν έβλεπαν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα και εκείνοι να κάνουν κλήσεις στην πυροσβεστική χωρίς όμως εκείνη να μπορεί να παρέμβει. Τελικά κατάφεραν να φύγουν από το σπίτι τους με βάρκα. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων στον μικρό μαθητή αν έχει βρεθεί με τους φίλους του είπε: «Όχι, δεν ξέρω που είναι. Εύχομαι να είναι καλά. Να μην περάσει κανείς άλλος ό,τι περάσαμε εμείς».