Υλικά

  • 250 γρ. ζυμαρικά
  • 110 γρ. τσορίθο, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κ. σ. λάδι
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. πιπέρι
  • 3 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το τσορίθο μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να χάσει τα υγρά του.
  3. Προσθέστε τον κιμά, αλάτι και πιπέρι, και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει μια καφετί απόχρωση.
  4. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και αφήστε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Προσθέστε τα ζυμαρικά, την παρμεζάνα και τον βασιλικό, ανακατεύοντας μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.