Υλικά

  • 8 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 1/2 κιλά κάστανα ξεφλουδισμένα
  • 1 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κλαράκια φρέσκο μαϊντανό
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3/4 κ. γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Με ένα μαχαίρι σχηματίστε ένα σταυρό σε κάθε κάστανο, τοποθετήστε τα σε ένα μικρό ταψί με 1/4 φλ. τσαγιού νερό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Αφήστε να κρυώσουν και ξεφλουδίστε τα.
Βήμα 3
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετήστε το ζωμό κοτόπουλο, τα κάστανα και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Βήμα 4
Βάλτε το μαϊντανό, τα γαρίφαλα και τη δάφνη σε ένα σακουλάκι μαγειρικής και ρίξτε τα στην κατσαρόλα.
Βήμα 5
Σιγοβράστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
Βήμα 6
Πετάξτε το σακουλάκι με τα μπαχαρικά και τοποθετήστε το μείγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Βήμα 7
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε μέχρι η σούπα να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Βήμα 8
Ρίξτε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
Βήμα 9
Τοποθετήστε τη σούπα και πάλι στην κατσαρόλα και ζεστάνετε ελαφρώς.
Βήμα 10
Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένα κάστανα και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.