Υλικά

  • 1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά γύρω 1,5 κιλό, καθαρισμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. τρυφερά φύλλα από αντίδια
  • ½ κιλό τρυφερά φύλλα μαρουλιού
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε καλά τη συκωταριά και βάζετε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Τη ζεματάτε για 10 λεπτά μέσα στο νερό.
Βήμα 2
Τη βγάζετε, την καθαρίζετε καλά από τα περιττά λίπη και την ψιλοκόβετε.
Βήμα 3
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ταυτοχρόνως τα τριμμένα κρεμμύδια, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη ψιλοκομμένη συκωταριά τουλάχιστον για 5-6 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτετε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό.
Βήμα 5
Αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου. Χοντροκόβετε τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού.
Βήμα 6
Τα ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα πιέζοντάς τα για να χωρέσουν, σκεπάζετε, τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά, ξεσκεπάζετε και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 7
Μόλις πάρει βράση, ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 30 με 40 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσει η συκωταριά. Όσο μαγειρεύονται, ετοιμάζετε το αυγολέμονο.
Βήμα 8
Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάτε μια σφικτή μαρέγκα και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνετε, ρίχνετε τον χυμό λεμονιού και ζουμί από την κατσαρόλα.
Βήμα 9
Αδειάζετε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύετε, ρίχνετε μπόλικο τριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.