Υλικά για 8-10 άτομα

Για τη ζεστή κρέμα

  • 3 ποτήρια γάλα
  • 5 κουταλιές σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 3 βανίλιες

Για την κρύα κρέμα

  • 1 βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη

Για τη σαντιγί

  • 250 ml κρέμα γάλακτος (35%)
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλιά γλυκού εσάνς βανίλιας

Για τη ζύμη

  • 4 φύλλα σφολιάτας εμπορίου ψημένα ή παρασκευάστε σπιτική ζύμη σφολιάτας

Εκτέλεση

Για τη ζεστή κρέμα

Βήμα 1
Βράζετε και αφού κρυώσει αυτή η κρέμα ρίχνετε 3 βανίλιες και ανακατεύετε.
Βήμα 2
Το μυστικό είναι αυτή η κρέμα, να βγει πολύ σφικτή, αφού κρυώσει.

Για την κρύα κρέμα

Βήμα 1
Χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τα 2 αυγά και 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη στο μίξερ και αφού χτυπήσετε καλά, προσθέτετε τη ζεστή κρέμα (αφού έχει κρυώσει) κατόπιν ανακατεύετε πολύ καλά να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Για τη σαντιγί

Βήμα 1
Έπειτα στο μίξερ για τη σαντιγί προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος μαζί με ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδης υφή.
Βήμα 2
Χωρίζετε κατά μήκος τα φύλλα σφολιάτας στη μέση και στρώνετε – σφολιάτα -κρέμα – σφολιάτα – κρέμα- σφολιάτα- σαντιγί και πασπαλίζετε με τριμμένα μπισκότα και κανέλα.
Βήμα 3
Το μυστικό σε αυτό το γλυκό είναι, να βγει σφικτή η κρέμα και για να μην σας μαλακώσουν τα ψημένα φύλλα σφολιάτας, στρώνετε λίγες ώρες πριν σερβίρετε τις κρύες κρέμες και σαντιγί.
Βήμα 4
Την επόμενη μέρα το γλυκό εξακολουθεί και είναι τέλειο απλά μαλακώνουν αρκετά τα μπισκότα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.