Υλικά

  • 2 χωριάτικα λουκάνικα, σε ροδέλες των 2 εκ.
  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισµένα
  • 2 φρέσκες ντοµάτες, σε κυβάκια
  • 5 καρότα κομμένα σε κομμάτια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 µεγάλο ξερό κρεµµύδι, σε µακρόστενες φέτες
  • 4-5 φρέσκα κρεµµυδάκια, σε µακρόστενα κοµµάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κοµµένες στη µέση
  • αλάτι
  • ½ κ. γ. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεµµύδια και το σκόρδο, µέχρι να ροδίσουν.
  2. Αλατίζετε και πασπαλίζετε µε πιπέρι. Προσθέτετε τα λουκάνικα και τα σοτάρετε µαζί µε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά.
  3. Όταν απορροφηθούν τα υγρά του, ρίχνουµε τα φασολάκια, ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και προσθέτουµε την ντοµάτα.
  4. Σκεπάζετε το φαγητό µε χλιαρό νερό, πασπαλίζετε µε πιπέρι και βράζετε µε κλειστό καπάκι, σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά, για περίπου 40 λεπτά (αν χρειαστεί, προσθέτετε χλιαρό νερό).
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε.