Υλικά

  • 400 γρ. ρεβίθια
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. καφέ ρύζι
  • χυμός από ένα φρέσκο λεμόνι
  • 2 κ. σούπας αλεύρι
  • 1 κ. σούπας σόδα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα ρεβίθια και τα μουσκεύετε σε νερό από το βράδυ.
  2. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη σόδα για 1 ώρα.
  3. Τα ξεπλένετε πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε πέντε- έξι ποτήρια νερό και τα βράζετε.
  4. Μόλις το νερό κοχλάσει ρίχνετε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και αφήνετε να ψηθούν για μια ώρα.
  5. Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
  6. Ρίχνετε το ρύζι αφού το πλύνετε και τα «ψήνετε» όλα μαζί για ένα τέταρτο ακόμα, αφού έχετε αλατοπιπερώσει τα ρεβίθια.
  7. Διαλύετε στο λεμονοχυμό το αλεύρι και λίγο χλιαρό νερό, ανακατεύετε καλά και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
  8. Ανακατεύετε τα ρεβίθια με ξύλινη κουτάλα και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση για 3 λεπτά. Σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά.