Υλικά για 2 φρατζολάκια

  • 600 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης σταρένιο
  • 1,5 κ. γ. ξηρή μαγιά
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. λάδι
  • χλιαρό νερό περίπου 400 ml ή όσο πάρει

Για τη γέμιση

  • 1 κ. γ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ. γ. ηλιόσπορος
  • 1 κ. γ. παπαρουνόσπορος
  • 1 κ. γ. σουσάμι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και το μέλι.
Βήμα 3
Προσθέτετε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνετε συνέχεια μέχρι να γίνει μια ελαστική και λεία ζύμη.
Βήμα 4
Έπειτα προσθέτετε το λάδι και τα σπόρια και ζυμώνετε ξανά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν μέσα στο ζυμάρι.
Βήμα 5
Στη συνέχεια σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Βήμα 6
Στη συνέχεια, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια πλάθετε 2 φρατζολάκια με τα χέρια μήκους 25 εκ. και τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα.
Βήμα 7
Τα αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους σκεπασμένα με πετσέτα.
Βήμα 8
Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο με αλεύρι την επιφάνεια της λαδόκολλας.
Βήμα 9
Πριν ψήσετε, αλείφετε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο νερό και πασπαλίζετε με σπόρους.
Βήμα 10
Ψήνετε τα ψωμιά για 40 – 45 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα τοποθετείτε πάνω σε μία σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.