Υλικά

  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 25 γραμμάρια αμύγδαλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • 3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
  • 1 κούπα ρύζι σπυρωτό
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι με μια κούπα νερό βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάτε για 5 λεπτά.
  3. Ταυτόχρονα ρίχνετε λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το κοτόπουλο μαζί με τις πιπεριές και το σοτάρετε για 10 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά και αλατοπιπερώνετε.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνετε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινείτε το τηγάνι να πάει παντού.
  5. Κατόπιν στραγγίζετε το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
  6. Ρίχνετε το κοτόπουλο με το μπρόκολο στο τηγάνι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με ρύζι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.