Υλικά

  • 4 φιλέτα τόνου των 200 γραμμαρίων
  • 1 κύβο μυρωδικών με λαχανικά
  • 200 γραμμάρια ντοματίνια
  • 200 γραμμάρια ελιές Καλαμών μαύρες
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • Φρέσκα βότανα για το γαρνίρισμα (π.χ. μαϊντανό, κόλιανδρο, βασιλικό)

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τις ελιές με την κάπαρη, και τα ντοματίνια. Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για μια ώρα.
  2. Στη συνέχεια ανακατεύετε τον κύβο μυρωδικών με το ελαιόλαδο και τρίβετε με αυτό το μείγμα τα φιλέτα τόνου.
  3. Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο και βάζετε το περιεχόμενο σε ένα ταψί μαζί με τα φιλέτα. Το βάζετε στο γκριλ του φούρνου και ψήνετε 3 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή θερμοκρασία.
  4. Αφαιρείτε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλάτι.