Υλικά

  • 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 400 γραμμάρια μανιτάρια
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
  • 800 γραμμάρια μακαρόνια βίδες
  • 800 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ρίχνουμε στο μίξερ τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα λιώνουμε στο μίξερ και μετά τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ενδιάμεσα, βράζουμε νερό για τις βίδες.
Βήμα 2
Πλένουμε καλά το σπανάκι, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα λαχανικά μας με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ίσα-ίσα για να μαραθούν.
Βήμα 3
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις βίδες να βράσουν και τις σουρώνουμε μόλις είναι έτοιμες.
Βήμα 4
Βάζουμε σε πιατέλα πρώτα τις βίδες, ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.