Υλικά
- Για τη φάβα
 - ½ κιλό φάβα
 - 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
 - 2 σκελίδες σκόρδο
 - 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - Για τους φαβοκεφτέδες
 - 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 1 σκελίδα σκόρδο
 - 200 γραμμάρια φρυγανιά
 - 100 γραμμάρια αλεύρι
 - 2 αυγά
 - 200 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
 - χυμό μισού λεμονιού
 - ελιές
 
Εκτέλεση
- Σε μια χύτρα ταχύτητος βράζουμε μισό κιλό φάβα με ένα ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, δυο σκελίδες σκόρδο, ένα ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
 - Καλύπτουμε τα υλικά με ζεστό νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά με κλειστό καπάκι.
 - Όταν κρυώσει η φάβα, την περνάμε από χειροκίνητο μύλο ή την πολτοποιούμε όπως αλλιώς μπορούμε (μίξερ, γουδί, πιρούνι).