Υλικά
- Για τα σουβλάκια κοτόπουλου
 - 4 στήθη κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε φιλέτα
 - 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 - 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
 - 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 - αλάτι
 - φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 - Για τη σως γιαουρτιού
 - 1 κουταλιά του γλυκού ξίδι
 - 1 κουταλιά του γλυκού λάδι
 - λίγος μαϊντανός
 - 1 κουταλάκι κάπαρη
 - 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
 - κύμινο
 - αλάτι
 
Εκτέλεση
- Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λωρίδες.
 - Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι,τη σάλτσα σόγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή και πιπέρι.
 - Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο.
 - Βυθίζουμε τις λωρίδες κοτόπουλου στη μαρινάδα και τις γυρνάμε με ένα πηρούνι για πάει παντού η σάλτσα αυτή.
 - Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, βάζοντας το μπολ στο ψυγείο.
 - Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
 - Περνάμε σε καλαμάκια τις λωρίδες κοτόπουλου και τις τοποθετούμε σε μια σχάρα. Τη σχάρα αυτή τη βάζουμε πάνω από το ταψί.
 - Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού ελάχιστο νερό. Βάζουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου να ψηθούν.
 - Σε 8-10 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Τα αφήνουμε να ψηθούν άλλα 8-10 λεπτά απ΄αυτή την πλευρά και είναι έτοιμα.
 - Τα σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με το αγγούρι κομμένο σε φέτες.