Υλικά

  • Ηλιέλαιο για  το τηγάνισμα
  • 800 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες, αποφλοιωμένες
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 αυγό
  • Για τη σως tempura
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί γλυκό
  • 1 κουταλιά της σούπας ζωμό θαλασσινών

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το λάδι να κάψει.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι, νερό και το αυγό. Χτυπάμε μέχρι να γίνει το κουρκούτι.
  3. Σε ένα ρηχό πιάτο, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ρίχνουμε τις γαρίδες στο αλεύρι και στη συνέχεια τις βουτάμε στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά και από τις δυο μεριές.
  4. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το λάδι και τις στραγγίζουμε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα.