Υλικά
- 250 γρ. πένες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 κ. γλ. κόκκινο τσίλι
- 800 γρ. σάλτσα με ντομάτες σε κύβους
- 3 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού βότκα
- 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα και περισσότερη για γαρνίρισμα
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα και περισσότερη για γαρνίρισμα
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Φρέσκο βασιλικό, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου τσίλι και μαγειρέψτε ένα ή δύο λεπτά ακόμα.
- Προσθέστε τις ντομάτες στο τηγάνι, μαζί με τον πελτέ ντομάτας και τη βότκα. Σιγοβράστε μέχρι να διαλυθούν οι ντομάτες, περίπου 25- 30 λεπτά.
- Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε ένα φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά πριν τα σουρώσετε.
- Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα στη σάλτσα. Μαγειρέψτε 5- 10 λεπτά ακόμη.
- Ρίξτε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
- Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα καλά. Αν προτιμάτε το πιάτο λίγο πιο ρευστό, προσθέστε λίγο νερό από τα ζυμαρικά.
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.