Επαγγελματίας της Καλαμάτας έστειλε εξώδικο στην εφορία για το POS

Αρνείται την εγκατάσταση και δέχεται μόνο αν έχει ποσοστά από τον τζίρο της τράπεζας!


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
22:10
26/07/2017
Επαγγελματίας της Καλαμάτας έστειλε εξώδικο στην εφορία για το POS
80
loading

Άναυδοι έμειναν χθες οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καλαμάτα, όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής τούς παρέδωσε με κάθε επισημότητα «Εξώδικη δήλωση πρόσκληση συμμορφώσεως» για τους λόγους που δεν αποδέχεται να εγκαταστήσει στην επιχείρησή του ΡΟS.

Εξηγεί τους λόγους και τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ενώ κάνει μια μικρή υποχώρηση να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχτεί να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.

Το εξώδικο πρωτοκολλήθηκε και παρελήφθη κανονικά από την Οικονομική Υπηρεσία της Καλαμάτας, σύμφωνα με το tharrosnews.gr.

Εξώδικη δήλωση

Η εξώδικη δήλωση του ελεύθερου επαγγελματία που κατατέθηκε στην εφορία έχει ως εξής:

«Με την παρούσα δήλωση σας κάνω γνωστό ότι στην επιχείρησή μου δεν πρόκειται να τοποθετήσω μηχάνημα ΡΟS για τους κάτωθι λόγους:

1) Με την τοποθέτηση του μηχανήματος ΡΟS αυτόματα γίνεται συνέταιρος και δικαιούχος στις εισπράξεις μου ένα τρίτο πρόσωπο, η τράπεζα, η οποία αρπάζει μέρος του τζίρου μου, δηλαδή με απλά λόγια μέρος της εργασίας και των κόπων μου, χωρίς να έχει συμβάλει καθόλου στα έξοδα λειτουργίας της επιχειρήσεώς μου. Ουσιαστικά εξαναγκάζεται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω της τεράστιας οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα εξαιτίας της απάτης εις βάρος μας από τους κυβερνώντες και τους τραπεζίτες, να προσθέσει ένα επιπλέον έξοδο στην επιχείρησή του, αφού τα μηχανήματα POS ενοικιάζονται από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο ο τζίρος της κάθε επιχείρησης, καθώς υπάρχουν προμήθειες για κάθε συναλλαγή που διενεργείται.

Όλα αυτά υποχρεωτικά, αποστερώντας μου οιανδήποτε οικονομική πρωτοβουλία.

Ποσοστά από την τράπεζα

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχτώ αυτό, καθώς υπάρχει ευθεία προσβολή του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος, όσον αφορά στην οικονομική μου ελευθερία, η οποία περιορίζεται. Όποιος με υποχρεώσει, συμμετέχει σε εκβίαση και υπεξαίρεση εις βάρος μου. Αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζονται και με την αυτόφωρη διαδικασία.

2) Με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση των καρτών και του μηχανήματος ΡΟS, αυτόματα γνωρίζει ένα τρίτο πρόσωπο (η τράπεζα), δηλαδή ένας ιδιώτης, τις καταναλωτικές και όχι μόνο συνήθειες του χρήστη των καρτών, αποστερώντας του την οποιαδήποτε ιδιωτικότητα στην προσωπική του ζωή, προσβάλλοντας το δικαίωμα της ελευθερίας του σαν οικονομική και κοινωνική οντότητα. Ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Συντάγματος και των νόμων που είναι σύμφωνοι με αυτό.

3) Η αναφερόμενη εις το ΦΕΚ 1445/2017 τεύχος δεύτερο Α.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με το Φ.ΕΚ. Ιδρύσεώς της [Φ.Ε.Κ. 94/27-05-2016. ν.4389], στερείται νομικής προσωπικότητας και, επομένως, δεν είναι νομικό πρόσωπο. Δε δικαιούται να πραγματοποιήσει ουδεμία οικονομική ή συμβολαιογραφική πράξη, ούτε να παραστεί σε δικαστήριο, λόγω ελλείψεως νομικής προσωπικότητάς της.

Επίσης, το ότι δε δίνει λογαριασμό σε καμία δημόσια κρατική υπηρεσία, τι κάνει τα χρήματα που εισπράττει και πού τα διαθέτει, είναι απόδειξη της υπεξαιρέσεως δημοσίου χρήματος και αρνούμαι να γίνω συνεργός στη διαρκή αυτή απάτη.
Παρ' όλα αυτά, δείχνοντας καλή θέληση, δύναμαι να αποδεχτώ την τοποθέτηση του μηχανήματος POS εις την επιχείρησή μου, μόνο με την προϋπόθεση ότι και η τράπεζα θα μου δίνει το αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.

Και αυτό δεν το λέω απλά εγώ. Το επιβάλλει το άρθρο 4 του Συντάγματος».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

80
σχόλια
 1. avatar ΑΝΤΊΟ

  Ας έχουν υπόψιν οι προηγούμενοι σχολιαστές ότι το φπα είναι ευρωπαϊκός φόρος, αν πληκτρολογήσουν, ( που πάει ο φπα ) στο Google θα το δουν

 2. avatar Thomas Siozas

  Κλέφτες και απατεώνες οι τράπεζες ε;; Π.χ. στο 1,70 που κάνει η τυρόπιτα, πληρώνει προμήθεια 3 ή 4 λεπτά max. Και ζορίζεσαι εσύ Ελληναρά, που θα πληρώσει αυτός στην τράπεζα αυτή τη προμήθεια και δεν ζορίζεσαι όταν ΔΕΝ σου κόβει απόδειξη ενώ έχεις πληρώσει ήδη το 24% ΦΠΑ στην τιμή που στο πουλάει και μπαίνει ΟΛΟ στην τσέπη του! Μαντέψτε τώρα ποιος ήταν τόσο καιρό ο πραγματικός απατεώνας! Μήπως ανήκετε κι εσείς στην παραπάνω κατηγορία και ζορίζεστε;
  Όλα μεγάλα μυαλά σ'αυτό το site μαζεύτηκαν...

  1. avatar θανοςβρ

   Σωστα το λες. Μπορει καποια πραγματα να ειναι λιγο περιεργα για τους Ελληναραδες. Θιγεται δηθεν η ελευθερια τους. Η σκλαβια που επιβαλεται στους περισσοτερους Ελληνες γιατι καποιοι εννοουν να φοροδιφευγουν συνεχως δεν λαμβανεται υποψη. Τοσο χαζοι ειναι ολοι οι Ευρωπαιοι και δεχονται "στςρηση ελευθεριας" και αγοραζουν με καρτα ακομα και τσιχλες?

  2. avatar Βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δασος

   Άσε τον πρόλογο δεν είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέφτες.με αυτό που κάνουν τιμωρούν τους σωστούς, τους κλείνουν.αν θέλουν ας κάνουν την φοροκαρτα που έλεγαν.οσοι έκλεβαν θα κλέβουν δεν λύνεται τίποτα έτσι.ετσι για να ξέρεις πανω στην απόδειξη είναι 24% ΦΠΑ,22% εφορία,27% ασφάλεια,λεφτά τα οποία θα μπορούσαν κάλιστα να σου δώσουν μια αυξηση στο μισθό σου υπαλληλε,εκτός και αν είσαι δημόσιος
   και δεν σε αφορα.και είμαι σίγουρος ότι εσύ όταν ο γιατρός σου λέει 30 με απόδειξη και 50 χωρίς,δεν βγάζεις την κάρτα να του πεις πάρε 50 αλλά δίνεις τα 30.αρα τίποτα δεν γίνεται!

 3. avatar Σταση πληρωμών

  Ρε παιδιά τα πράγματα είναι απλά,μειωστε τους φόρους αύξηστε τα πρόστιμα φοροδιαφυγής και ανεβάστε τους μισθούς,μόνο έτσι θα έχουμε ανάπτυξη.Και ο ελεύθερος επαγγελματίες αν θέλει να διαμαρτυρηθεί δεν χρειάζεται καμία πορεία η απεργία.Ας κάνουν όλοι ΣΤΑΣΗ πληρωμών στον μεγαλο συνεταιρο- κράτος για ένα μήνα να δούμε αν θα τους ακούσει σοβαρά για μια φορά.1μηνα

  1. avatar ΓΙώργος63

   Εσύ φαντάζομαι πρέπει να είσαι απο εκείνους που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ έτσι , επι Ανδρέα πάντα !!! ΔΑΝΕΙΚΑ ΗΤΑΝ και ήρθε ο σερβιτόρος εδώ και 7 χρόνια με τον λογαριασμό στο χέρι. Το σχόλιο σου ,εκτός του ότι δεν με βρίσκει σύμφωνο, με λυπεί , πραγματικά με λυπεί , γιατί μου δείχνει ότι δεν καταλαβαν πολλοί άνθρωποι τι έχει γίνει....Οσο για την στάση πληρωμών , να φανταστώ έισαι απο εκείνους που παράγουν το φαγητό τους μόνοι τους, έτσι ? Η έχεις στοκάρει για τον μήνα που θα κάνεις πάυση πληρωμών ?

 4. avatar Anarion

  Σας έβαλα όλους από μια θετική ψήφο. Και στα 66 σχόλια. Καληνύχτα μας.

 5. avatar Λουκη λουκ

  Οί προ λαλησαντες καλά τα λέτε άν είχαμε κράτος δικαίου αλλά αυτό το κλεπτοκρατος πού γνωρίζετε όλοι πώς λειτουργεί είναι ιερό καθήκον όλων να το διαλύσουμε Και να το φτιάξουμε απο την αρχή! να γίνει κράτος δικαίου ,Και όχι [...]

 6. avatar Γιώργος63

  Το εξώδικο αυτό έχει την ίδια νομική ισχύ και ηθική σοβαρότητα όσο και του Σώρρα.... Ζητά ένας 'άνθρωπος ''ελ' παγγελματίας'' κάποια πράγματα και διαβάζω και σχόλια της πλάκας. Για όσους δεν θυμάστε είναι απο την συνομοταξία των ανθρώπων που με τα cap control έφεραν POS απο την Βουλγαρία και τα λεφτά που πλήρωνε κάποιος καταναλωτής ούτε καν φαινόντουσαν... Κύριοι όσο κλέψατε κλέψατε ! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Τόσα χρόνια κανείς δεν έδινε ΦΠΑ στο κράτος ή έδινε ένα μικρό ποσοστό απο τα εισπραχθέντα, παρόλα αυτά απο εμένα το είχε πάρει το ΦΠΑ. Καμία απόδοση στο κράτος . Πλέον θα κατατίθενται τα χρήματα τον λογαριασμό , το παραπάνω και την προμήθεια εγώ ως πελάτης υα την επιβαρυνθώ, ούτε ένα cent δεν θα πληρώσει ο επιχειρηματίας και πάλι κλαίγοινται.Απλά φοβούνται , να το πω καλυτερα, τρέμει το φυλοκάρδι τους την κατάσχεση λογαριασμών λόγω οφειλών σε τράπεζες για χρέη, γιατί όλοι αυτοί οι ''σοβαροί'' επιχειρηματίες είχαν και κάποιο Lifestyle να διατηρήσουν. Κύριοι και κυρίες , δεν κόπτεται κανείς επιχειρηματίας για τονκαταναλωτή. Μαυρα να μπορεί να παίρνει και τα υπόλοιπα της πλάκας λόγια...

  1. avatar spiros κνεζοσ

   υπαρχη θεμα!!... υπαρχη αθεμιτοσ ανταγωνισμος και απορω πως δεν το αναγραφη στην παραπανω καταγγελια!!..η δικια μου επιχειρηση εχει ποσοστο απο την τραπεζα αυτην την στιγμη 1% επι του τζιρου που κανω με χρηση πος και υπαρχη ιδια πολυεθνικη επιχειρηση 600 μετρα μετα απο εμενα με ποσοστο απο την ιδια τραπεζα 0,3% !!..νομιζω το μονο θεμα που υπαρχη στους επαγγελματιες ειναι αυτο και τιποτα αλλο!!.. εγω θα συμβιβαζομουνα αν γινοτανε σε ολους ενα μικρο ποσοσστο 0,1% μιας και ειναι υποχρωτικο !!..

   1. avatar ΓΙώργος63

    Οχι κε Σπύρο, δεν υπάρχει κανενας αθέμιτος ανταγωνισμός. Την προμήθεια που εσύ (υποτίθεται) θα πληρώσεις θα την μετακυλίσεις στην τελική τιμή, όπως γίνεται εδώ και χρόνια σε οτιδήποτε. ΕΓΩ ως τελικός καταναλωτής θα πληρώσω την αγορά του POS (απο εσένα), την προμήθεια ποσοστού επι της τιμής, την προμήθεια της τράπεζας, το λειτουργικό σου και όλα τα υπόλοιπα. ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΩ ΕΓΩ, ΑΠΑΙΤΩ αυτός που κλέβει να κλείσει πλεον. Αφού είναι τα δικά του παιδιά , εναντίον των δικών , και ποια θα επιβιώσουν , θα κάνω το παν να είναι τα δικά μου !!!

 7. avatar ΚΙΡΑ

  ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ e FATURA ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΝ ol line ΣΥΝΔΕΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

 8. avatar ΦΟΡΟΚΛΈΦΤΕΣ ΤΟΥ ΦΠΑ

  εντάξει είναι οφθαλμοφανές το ότι θίγονται από αυτό το μέτρο όλοι οι ΦΟΡΟΚΛΈΦΤΕΣ ΤΟΥ ΦΠΑ, και θα χρησιμοποιήσουν την λογική του Σωρρα και των άλλων λαμόγιων για να γλύτωσουν. Τόσα χρόνια έμποροι πλουτίζουν από την φοροκλοπή του ΦΠΑ. ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΕ! Το συγκεκριμένο λαμόγιο πρέπει να τον ταράξουν στους ελέγχους εαν υπάρχει κράτος..

  1. avatar Aristos78

   Δυστυχώς φιλε μου ΕΧΕΙΣ μαύρα μεσάνυχτα από την αγορά, προφανώς ΕΙΣΑΙ ένας από τους δημόσιους υπαλλήλους που δουλεύουν 3-4 ώρες Κ μετά σπιτάκι τους. ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχουν Κ δημόσιοι υπάλληλοι με φιλότιμο Κ ΕΙΝΑΙ αρκετοί για καλύψουν εσάς...

  2. avatar AlexAlex

   Προφανως για να σχολιαζεις με αυτον τον τροπο εισαι ειτε δημοσιος υπαλληλος ή ιδιωτικος υπαλληλος, σιγουρα δεν εισαι ελευθερος επαγγελματιας ή επιχειρηματιας. Προφανως, επισης, υπάρχουν λαμογια και άνθρωποι που φοροδιαφεύγουν και προφανως οι ηλεκτρονικές πληρωμες αυτο μπορουν να το αποτρεψουν. Το ερωτημα ειναι γιατι η καθε τραπεζα να ειναι συνεταιρος στον καθε επιχειρηματία. Γιατι δεν φτιαχνει το κράτος ενα συστημα ηλεκτρονικων πληρωμων με καρτες οπου ολοι θα εχουν προσβαση χωρις ομως να υπαρχουν προμήθειες στην συναλλαγη. Το οποιο ειναι κατι πολυ ευκολο....Μηπως τραπεζες κ κρατος ειναι συνεταιροι στις πλατες των επιχειρηματιων με προφαση τον ελεγχο της φοροδιαφυγή.....???? Προφανως για να σχολιαζεις ετσι εισαι "μικρός κ αθώος "

   1. avatar Vasilis Tsolakis

    Αγαπητε AlexAlex η απαντηση ειναι απλη στο ερωτημα σου για τις τραπεζες διοτι αυτες σε ολα τα κρατη κανουν κουμαντο.Οτι πουν οι τραπεζες αυτο γινετε

 9. avatar Αριστος78

  Αν η τράπεζα παίρνει 1% από τον ακαθάριστο τζίρο σου ΓΙΑΤΙ να μην παίρνω Κ εγω 5% επιπλέον για κάθε συνναλαγη επιπλέον παροχή το ονομάζουν αυτοί παροχή το ονομάζω Κ εγω. Αν σε ένα ετήσιο τζίρο 100.000 ευρώ μου παρει 1% να κερδίσω Κ εγω αλλα 4%, Κ εγω για να κερδίσω δουλεύω ΟΧΙ για την ψυχή της μάνας μου...

 10. avatar Πιες τους το αιμα

  Τράβα το μέχρι την Χάγη και πάρε αποζημίωση καμιά δεκαριά εκατομμύρια από αυτό το .... που λέγεται ελληνικό κράτος

  1. avatar ΚΙΡΑ

   H ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ 16000 € ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΔΗΛ 1 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ

 11. avatar Nikath13

  Στο εξωτερικο που ΟΛΟΙ χρησιμοποιουν πιστωτικες καρτες, ιδιαιτερα στις ΗΠΑ, ειναι χαζοι; ?Σαφως και πρεπει να μειωθουν τα ποσοστα των τραπεζων, αλλα οχι οτι μας ελεγχουν και οτι αλλες αηδιες σκεφτεστε. Δεν ειναι κακο το πλαστικο χρημα, ελεγχο καλυτερο θελει

  1. avatar Γλαντζινας Γιώργος

   Για όποιον εξυπνάκια ξεροολα μιλάει για εξωτερικό .. Ναι χρησιμοποιείται ευρύτατα η ηλεκτρονική πληρωμή και μάλιστα είναι πολύ λίγες αυτές που γίνονται με μετρητά.. Όμως ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΜΊΑ ΧΡΈΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΌΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ... καταλάβατε χαιβανια?? Aυπό που συμβαίνει είναι στην ψύχρα αρπαγή του εισοδήματος από την ληστοσημωρια που καταδυναστεύει τον τόπο

   1. avatar Thomas Calomparis

    Γεια σου κύριε Γιώργο που ξέρεις τι γίνεται στο εξωτερικό!! Έλα εδώ στις ΗΠΑ να μου δείξεις αυτές τις τράπεζες!! Αν τις βρεις 1000$ από μένα. Thomas Calomparis. [...]

 12. avatar Αλέξανδριος

  Ο απώτερος σκοπός είναι η πιο ακριβής οικονομική ηλεκτρονική καταγραφή ΟΛΩΝ ώστε να ρυθμίζουν τις πολιτικές εφαρμογές πάνω μας.

 13. avatar Lol1Ael

  Για ποια δικαιωση ακριβως μιλαμε ρε παιδια πολυ απλα ειναι τα πραγματα βαζεις χρεωση παροχης υπηρεσιων και τελος ειναι απολυτα νομιμο καθως εχουμε ελευθερη αγορα,τα υπολοιπα ειναι να χαμε να λεγαμε και πωπω τι εκανε αυτος κοιτα......

 14. avatar dbo

  Κατ'αρχήν οι προμήθειες που λαμβάνουν οι τράπεζες είναι υπερβολικές.Η Πειραιώς ζητάει 1,70%, η Eurobank 1,50%, η Εθνική 0,80%.
  Πρέπει να πέσουν, το πολύ για φθάνουν στο 0,10%.
  Εννοείται ότι αν περνάει όλο το χρήμα που καταναλώνεται,μέσα από τα POS, τότε πρέπει να πέσουν και οι συντελεστές φορολόγησης.
  Πρώτα-πρώτα ο ΦΠΑ,να γίνει 14%,και ο Φόρος εισοδήματος 20%, ο ανώτερος συντελεστής.
  Ότι μαζεύει το κράτος με τέτοιου είδους συντελεστές φορολόγησης με αυτούς να "ζήσει".
  Ας βοηθήσει τον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας να αναπτυχθεί,να λαμβάνει περισσότερους φόρους και ας τους διανείμει στους υπαλλήλους του πλουσιοπάροχα.

  1. avatar ΦΟΡΟΚΛΈΦΤΕΣ ΤΟΥ ΦΠΑ

   ο ΦΠΑ σε καμια αναπτυγμένη χώρα δεν είναι κάτω από 19%

   1. avatar Aristos78

    ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ

   2. avatar innotrading

    Ελβετία 8% ο βασικός 0-3,5% οι υπόλοιποι, ΗΠΑ από 1-10% Ηνωμένο Βασίλειο 0% στα βασικά τρόφιμα και παιδικά ρούχα 20% στα υπόλοιπα να μην τα αναλύσουμε όλα τώρα

  2. avatar Nikath13

   ρε μεγαλε να σε προσλαβουμε στο ΥΠΟΙΚ...

 15. avatar panos222

  Άπαξ και δικαιωθεί μια τέτοια υπόθεση, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει, ε?

 16. avatar innotrading

  Διαβάζω πολλές φορές για τους υπέρμαχους και τους πολέμιους των καρτών, και κακώς η χρήση των καρτών έχει συνδεθεί με τη φοροδιαφυγή, καμία σχέση, ο υδραυλικός που θα σου φτιάξει το καζανάκι πολύ απλά θα σου πει 100 με κάρτα 80 χωρίς, τη φρασεολογία αλλάζει πριν σου έλεγε 100 με απόδειξη 80 χωρίς. Η χρήση των καρτών επιβάλετε γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν χρήματα, έστω ότι έχω λογαριασμό στην τράπεζα Χ πάω στον έμπορο αγοράζω 1000 ευρώ και πληρώνω με κάρτα ας υποθέσουμε ότι και ο έμπορος έχει και αυτός λογαριασμό στην τράπεζα Χ το αποτέλεσμα είναι ότι τα χρήματα παραμένουν στην τράπεζα, η τράπεζα δεν έχει δώσει μετρητό σε κανένα και κάποια στιγμή άμα διορθωθούν τα πράγματα παρτα και σε μετρητά. Αν το έκανα με μετρητά έπρεπε να ζητήσω τα λεφτά από την τράπεζα η οποία πολύ απλά δεν τα έχει, τότε σε αυτή την περίπτωση είτε θα προχωρούσα σε πτώχευση της τράπεζας και θα χάναμε και οι δύο τα λεφτά μας είτε θα κάνω τον μ... και θα προχωρήσω σε πληρωμές με κάρτα, γι αυτό έχουν μπει και τα capital control γιατί δεν υπάρχει ζωντανό χρήμα.

  1. avatar Aristos78

   ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ Κ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ Κ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ; ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΕΜΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ....

   1. avatar innotrading

    το αποτέλεσμα είναι ένα ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, τώρα τι γίνανε .... από εξοπλιστικά μέχρι γαρδένιες σε σκυλάδικα

 17. avatar Teoven

  Μονο με τετοιες ενεργειες θα αντισταθουμε στην καθημερινη οικονομικη λεηλασια..απλα πρεπει αυτες να εχουν καθολικο χαρακτηρα..οχι στα pos απο ολους τους επαγγελματιες αν δε μηδενιστει η προμηθεια.

 18. avatar ΔΙΟγενης λυτταιος

  Δεν πληρωσα ποτε με καρτα και ουτε προκειται να το κανω. ΑΝΤΙΔΡΩ στα πασης φυσεως ΔΕΣΜΑ που οι ΑΝΟΜΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ μου ετοιμαζουν καθε φορα.ΓΝΩΡΙΖΩ ομως πως ο αγωνας ειναι
  ΧΑΜΕΝΟΣ.Στο τελος ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ θα μας περασουν τετοιες ΧΕΙΡΟΠΑΙΔΕΣ που η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας - Η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - θα περιορισθει μονο σε οτι μας επιτρεπουν οι ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ. Υπαρχει ΕΛΠΙΣ ? ΟΧΙ ,οσο ο ΔΗΜΟΣ δεν περνει πισω τις ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ του .Και ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.
  ΖΕΥΣ ΣΩΤΗΡ ΚΑΙ ΝΙΚΗ !!!

  1. avatar θανοςβρ

   Για να εχεις μετρητα σημαινει οτι βγαζεις μαυρο χρημα, αρα αφορολογητο. Εκει ειναι η ριζα του κακκου. Αυτες τις αμαρτιες πληρωνουμε και δυστυχως οχι ολοι.

  2. avatar The Owl

   Και που βρίσκεις τα μετρητά?? Πες το και σε εμάς να κάνουμε το ίδιο, γιατί εγώ που λόγω της φύσης της εργασίας μου, δεν μπορώ να βγάλω μαύρα χρήματα ( ακόμα και να το ήθελα) δυσκολεύομαι να βρω μετρητά.

  3. avatar !!

   "ΧΕΙΡΟΠΑΙΔΕΣ": Δολοφονε της ελληνικης γλωσσας.

 19. avatar abc123

  Απλα 10% φόρος και θα πληρωνουν ΟΛΟΙ. Μειωστε δαπανες δημοσιου πχ αμοιβες δημοσιων υπαλλήλων. Γιατι να μη παίρνουν 4-5 εκατοσταρικα και αυτοι;

  1. avatar Λαζαρος Δ

   Η κλασική ελληνική αντιμετώπιση σε όλα. Να ψοφησει και η κατσίκα του γείτονα. Αντί να ζητάμε αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα, λέμε να πέσει ακομα περισσότερο ο μισθός στον δημόσιο τομέα. Οτι να ναι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει