Την επίθεση ενός μουσικού του δρόμου σε βάρος ενός άλλου που τραγουδά κατέγραψε η κάμερα στο Bath της Βρετανίας. Ο πρώτος φαίνεται να απειλεί και να βρίζει τον δεύτερο, ο οποίος, σύμφωνα με τον άνθρωποι που ανάρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο, είναι άτομο με αναπηρία.

Ο Gary Millhouse που έχει άδεια για να παίζει κλασσική κιθάρα στους δρόμους της πόλης εδώ και 17 χρόνια, ζήτησε αργότερα συγγνώμη για τη συμπεριφορά και τις κουβέντες του, εξηγώντας πως ειπώθηκαν στην ένταση της στιγμής και επειδή είχε ζητήσει ήδη τέσσερις φορές από τον άλλο πλανόδιο μουσικό να απομακρυνθεί.

Σε βίντεο φαίνεται ο Millhouse να φωνάζει στον άλλο μουσικό, να του ζητεί να χαμηλώσει την ένταση και να τον απειλεί.

«Καταστρέφεις την παρουσίασή μου φωνάζοντας, σκάσε και άκουσέ με, σε ανέχτηκα αρκετά. Μην παίζεις εδώ μουσική. Αν το ξανακάνεις θα σε…», είναι μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο Millhouse. «Είναι πολύ δυνατά, χαμήλωσέ το αλλιώς θα σου το βάλω στον…», λέει.

Ο νεαρός άνδρας φαίνεται ταραγμένος από την επίθεση ωστόσο ο Millhouse εξήγησε πως παίζει μουσική σε μέρη που απαγορεύεται και με το μικρόφωνό του εμποδίζει και τους άλλους πλανόδιους μουσικούς.

«Ζητώ συγγνώμη για τα σχόλιά μου που έγιναν στην ένταση της στιγμής. Εγώ και άλλοι πλανόδιοι μουσικοί έχουμε ζητήσει από αυτόν τον άνθρωπο να απομακρυνθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές καθώς έπαιζε σε σημείο που απαγορεύεται. Δεν μας έδωσε σημασία και συνέχισε διώχνοντας τους υπόλοιπους μουσικούς που βιοπορίζονται από τη μουσική τους», τόνισε.

Ο Millhouse είπε επίσης πως όλοι οι μουσικοί μαζεύονται το πρωί και κανονίζουν ποιος θα παίξει πού και για πόση ώρα. Μάλιστα κάλεσαν και τον νεαρό άνδρα να συνεννοηθεί μαζί τους αλλά εκείνος αρνήθηκε και παίζει όπου θέλει.
«Προσπαθούμε από τη μουσική μας να ζήσουμε κι εκείνος μας απειλεί», πρόσθεσε.

Το βίντεο κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα στο διαδίκτυο και πολλοί κάτοικοι της περιοχής καταδίκασαν τη συμπεριφορά του Millhouse. Κάποιοι γράφουν πως θα πρέπει να του απαγορευτεί να παίζει μουσική στην πόλη κι άλλοι πως θα πρέπει να προσφέρει τα χρήματα που έβγαλε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.