Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών Αρχών η Deutsche Bank

Το δημοσίευμα των NYT για κενά σε ενέργειες ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:22
20/06/2019
Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών Αρχών η Deutsche Bank
loading

Οι ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ ερευνούν κατά πόσο η Deutsche Bank συμμορφώθηκε με τους νόμους, οι οποίοι έχουν ως στόχο να αποτρέψουν το ξέπλυμα χρήματος και άλλα αδικήματα, σύμφωνα με τους New York Times.

Η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας κατέγραψε νωρίτερα πτώση 0,6%, ύστερα από το δημοσίευμα της εφημερίδας, που επικαλείται επτά άτομα με γνώση της έρευνας.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει όσα έγραψαν οι Times, αλλά δήλωσε: «Παραμένουμε δεσμευμένοι στο να συνεργαστούμε σε εγκεκριμένες έρευνες».

Η έρευνα των αρμόδιων Αρχών στις ΗΠΑ περιλαμβάνει μια αξιολόγηση των χειρισμών της γερμανικής τράπεζας αναφορικά με αναφορές ύποπτης, όπως ονομάζεται, δραστηριότητας που συνέταξαν υπάλληλοί της για προβληματικές συναλλαγές, περιλαμβανομένων κάποιων που συνδέονται με τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό και υψηλόβαθμο σύμβουλο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα το δημοσίευμα των Times, σύμφωνα με το οποίο η έρευνα στην Deutsche Bank είναι ένα μόνο στοιχείο από τις πολλές, μεμονωμένες και αλληλοεπικαλυπτόμενες κυβερνητικές έρευνες για το πώς παράνομα κεφάλαια διοχετεύονται διαμέσου του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ διενεργούνται έρευνες σε βάρος αρκετών άλλων τραπεζών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει