Θετική η προοπτική της ανάπτυξης της αλβανικής οικονομίας

Το 2018, ο ρυθμός ανάπτυξης τετραπλασιάστηκε σε σχέση με το 2013


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:10
27/03/2019
Θετική η προοπτική της ανάπτυξης της αλβανικής οικονομίας
1
loading

Θετική, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, είναι η προοπτική ανάπτυξης της αλβανικής οικονομίας, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι σταθερά ανοδική και δεν παρεκκλίνει από τους στόχους του οικονομικού επιτελείου.

Το 2018, ο ρυθμός ανάπτυξης της αλβανικής οικονομίας τετραπλασιάστηκε σε σχέση με το 2013, επισημαίνεται και προστίθεται ότι το δημόσιο χρέος το 2013 αντιστοιχούσε στο 70,4% του ΑΕΠ, ενώ το 2018 μειώθηκε στο 67,5%. Ο όγκος εισαγωγών/εξαγωγών αντιστοιχεί στο 58% του ΑΕΠ, εξέλιξη που αποδεικνύει ότι η εγχώρια παραγωγή αυξάνεται και βελτιώνεται η ποιότητα.

Η απασχόληση είναι ένας άλλος σημαντικός δείκτης οικονομικής ανάπτυξης και διεθνή οικονομικά ιδρύματα, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, έχουν ανακοινώσει ότι η Αλβανία κατέγραψε το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης της απασχόλησης στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Εξάλλου, στόχος των αρμόδιων υπουργείων είναι η προσέλκυση και υλοποίηση άμεσων ξένων επενδύσεων, καθώς η χώρα διαθέτει πολλά ανεξερεύνητα «πεδία» ιδίως στον τομέα των φυσικών πόρων, υπογραμμίζεται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Kritongr

    Οι εξαγωγές ινδικής... Εννοείται. Ο μεγαλύτερος παραγωγός στην Ευρώπη...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει