Οι φόβοι για σύγκρουση της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της συνεχούς αύξησης στο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, που θα οδηγήσουν σε άνοδο στα ήδη υψηλά επίπεδα χρέους, προκαλούν νέες πιέσεις στην οικονομία της γειτονικής χώρας, η οποίες καταγράφονται από την άνοδο που σημείωσαν σήμερα τα ομόλογά της.

Ο υπουργός Οικονομίας, Τζιοβάνι Τρία, δήλωσε χθες ότι οι επενδύσεις θα τροφοδοτήσουν την οικονομική ανάπτυξη τα επόμενα δύο χρόνια και ότι το χρέος θα μειωθεί. Ωστόσο, αυτό δεν κατάφερε να περιορίσει τις ανησυχίες, με τις αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων να κινούνται ανοδικά, ενώ το πενταετές κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόδοση των διετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκε έως και 18 μονάδες βάσης, πριν υποχωρήσει στο 1,07%, με άνοδο 3 μονάδων βάσης. Οι αποδόσεις των πενταετών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 4 μονάδες βάσης, ενώ των 10ετών τίτλων υποχώρησαν κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,12%.