Πότε μπαίνουν στους λογαριασμούς ΚΕΑ και επίδομα παιδιού

Ξεκίνησαν οι πληρωμές


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:27
26/06/2018
Πότε μπαίνουν στους λογαριασμούς ΚΕΑ και επίδομα παιδιού
loading

Ξεκίνησαν οι πληρωμές κοινωνικών επιδομάτων στους δικαιούχους τους.

Σήμερα, 26 Ιουνίου, πιστώνεται η β' δόση του επιδόματος παιδιού 2018 στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι υπέβαλαν φέτος αίτηση Α21 και πληρούν τις προϋποθέσεις. Με την ίδια πληρωμή θα καταβληθούν και αναδρομικά ποσά επιδομάτων από εκκρεμείς αιτήσεις παλαιότερων ετών.

Τα χρήματα είναι συνήθως διαθέσιμα ένα 24ωρο μετά την πληρωμή τους.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η β' δόση είναι διμηνιαία και αφορά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Το επίδομα παιδιού καταβάλλεται σε 533.729 οικογένειες δικαιούχων που υπέβαλαν φέτος αιτήσεις Α21 στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, με όλες τις τυχόν αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους και μετά τους απαραίτητους συμψηφισμούς με την α' δόση, που πληρώθηκε πριν από το Πάσχα.

Επίσης, πληρώνονται και 13.117 οικογένειες δικαιούχων, στις οποίες οφείλονταν αναδρομικά παλαιότερων ετών. Συνολικά, η δαπάνη φτάνει στα 139,8 εκατ. ευρώ. Για τις νέες αιτήσεις του 2018 καταβάλλεται ποσό 131,54 εκατ. ευρώ, ενώ για τα αναδρομικά παλαιότερων ετών ποσό 8,27 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, «η αύξηση του πλήθους των δικαιούχων είναι ήδη εμφανής από το πρώτο 20ήμερο λειτουργίας τής νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής της αίτησης Α21. Στα τέλη Ιουλίου, όταν θα καταβάλλεται η Γ' δόση 2018 και θα έχει εξοφληθεί πλήρως το πρώτο εξάμηνο, εκτιμάται πως θα ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο σε πλήθος δικαιούχων».

Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού θα μπορούν να ενημερωθούν για το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους μέσω της πλατφόρμας υποβολής τής αίτησης Α21, με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.

Από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης θα ξεκινήσει η πίστωση των χρημάτων του ΚΕΑ στους δικαιούχους ενώ θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Η πληρωμή αφορά τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2018.

Το ποσό των 62.181.679,24 ευρώ θα καταβληθεί σε 279.889 δικαιούχους και αφορά συνολικά 610.000 άτομα. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει