Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας Μισέλ Σαπέν, που φθάνει σήμερα στην Αθήνα συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ, αναμένεται να διαβεβαιώσει για ακόμα μια φορά τους Έλληνες, ότι θα σταθεί στο πλευρό τους για την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το υπουργικό περιβάλλον του, ο κ. Σαπέν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα και ελπίζει ότι θα καταθέσουν την έκθεσή τους εγκαίρως πριν από το επόμενο Eurogroup στις 20-21 Μαρτίου.

«Στόχος είναι η ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης» υπογραμμίζουν.

Σύμφωνα δε με στέλεχος του γραφείου του υπουργού, «ο Μισέλ Σαπέν ελπίζει στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο 2018, ύστερα από 8 χρόνια αποκλεισμού. Ο υπουργός προτίθεται να βοηθήσει όσο είναι δυνατόν, για αυτήν την επιστροφή της Ελλάδας».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην Αθήνα ο Μ. Σαπέν αναμένεται να επιβεβαιώσει την υποστήριξή του στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τον οποίο θα έχει διμερή συνάντηση αύριο στις 10: 30 το πρωί. Θα συζητήσουν για τη συμμετοχή και το ρόλο του ΔΝΤ, για τον συντονισμό και την τεχνική υποστήριξη της Γαλλίας με στόχο την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να έχουν γίνει τα απαραίτητα πριν από το Eurogroup του Μαρτίου.

Στις 11:10 ο κ. Σαπέν θα συναντηθεί και τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου. Μαζί του, θα επαναβεβαιώσει τη δέσμευση της Γαλλίας για τη συμμετοχή της με 30 εκατ. ευρώ στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα μιλήσουν για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις μεγάλες γαλλικές επιχειρήσεις όπως η Thalès, EDF, κ.α που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ιωάννη Στουρνάρα τον οποίο θα συναντήσει στις 3:00 το απόγευμα, ο κ. Σαπέν θα συζητήσει για τις οικονομικές προβλέψεις 2017- 2018, την αναμενόμενη ανάπτυξη στην Ελλάδα και την προετοιμασία της χώρας για την έξοδό της στις αγορές.