Όσα ισχύουν για τη χορήγηση της ετήσιας άδειας ως το τέλος του έτους

Ο υπολογισμός και ο τρόπος πληρωμής της


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
12:23
11/12/2019
Όσα ισχύουν για τη χορήγηση της ετήσιας άδειας ως το τέλος του έτους
1
loading

Το 2019 ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει και σύμφωνα με τον νόμο σε περίπτωση που υπάρχει υπόλοιπο άδειας οι εργαζόμενοι καλούνται είτε να πάρουν τις ημέρες που τους αναλογούν μέχρι το τέλος του έτους, είτε να τις πληρωθούν από τους εργοδότες. 

Ο νόμος Ν.3202/2004 ορίζει ότι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν λάβει ως τώρα την ετήσια άδεια που δικαιούνται θα πρέπει να τη ζητήσουν από τον εργοδότη και αυτός είναι υποχρεωμένος να τη χορηγήσει.

Σε περίπτωση που δεν χορηγηθεί το υπόλοιπο άδειας και αυτό οφείλεται σε υπαιτιότητα του εργοδότη, υποχρεούται να καταβάλλει τις αποδοχές της άδειας προσαυξημένες κατά 100%.

Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος δεν έχει αιτηθεί αδείας, οφείφαλει ο ο εργοδότης να την χορηγήσει υποχρεωτικά.

Στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ δίνονται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την χορήγηση της ετήσιας άδειας. Επίσης, διατίθεται online εφαρμογή του ΚΕ.Π.Ε.Α., με την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί και νέα online εφαρμογή υπολογισμού αδείας σε σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Εν τω μεταξύ…

    ...αυτός που γράψε το άρθρο παίζει να πληρώνεται κι αυτός μαζί με εμάς την άδεια σε κουπόνια η να υπογραφεί και να πάει πίσω τα λεφτά στον εργοδότη μετά από την ανάληψη από το ΑΤΜ....λες και δεν ξέρει κανένας τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει