Τον διορισμό του Πόλ Τόμσεν στην θέση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με άμεση ισχύ, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Λαγκάρντ επεσήμανε πως στα 32 χρόνια καριέρας του στο Ταμείο, ο Πόλ Τόμσεν έχει παράσχει κάποιες «ανεκτίμητες συνεισφορές» ως υπάλληλος, διευθυντής, και ως ανώτερο στέλεχος στο ίδρυμα.

«Είναι απολύτως σεβαστός εντός και εκτός Ταμείου για την πνευματώδη ηγεσία του, την επιχειρησιακή του εμπειρία και τεχνογνωσία. Τον τελευταίο καιρό, έχει διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στο έργο μας σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά προγράμματα μας στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ αναφερόμενη στον Τόμσεν.

Η ίδια εξέφρασε την βεβαιότητα της Διοίκησης του ΔΝΤ πως ο Πόλ Τόμσεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για αυτή τη σημαντική θέση αυτή τη στιγμή. «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί του στο μέλλον», προσέθεσε.

Σε ανακοίνωση του ΔΝΤ αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ο Πόλ Τόμσεν ήταν επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ισλανδία, ενώ στην συνέχεια «οδήγησε» τα προγράμματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Διορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος στις 30 Ιουλίου, και έχει διατηρήσει την εποπτεία των σχέσεων του ΔΝΤ με την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και άλλα προγράμματα του ΔΝΤ στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας και της Ουκρανίας.

Ο Τόμσεν διαδέχεται τον Ρέζα Μογκαντάμ. ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ τον Ιούλιο.