Το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής σύμφωνα με το άρθρο 99 για την εταιρεία Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της εταιρείας όπως υποβλήθηκε.

Όπως γράφει στο σημερινό της φύλλο η «Ναυτεμπορική», το επιχειρησιακό σχέδιο διάσωσης της εταιρείας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τον περιορισμό του αριθμού των καταστημάτων που περιλαμβάνει στο δίκτυό της η αλυσίδα σούπερ μάρκετ, από 133 σήμερα σε περίπου 90.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας, η αλυσίδα επικεντρώνεται μόνο στη διατήρηση προσοδοφόρων καταστημάτων στην περιοχή της Αττικής, ενώ η αναδιάρθρωση του δικτύου με κλείσιμο μη αποδοτικών καταστημάτων και την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και την αποπληρωμή των οφειλών.

Μάλιστα, πηγές προσκείμενες στην εταιρεία σημειώνουν ότι η διαδικασία μείωσης των υποχρεώσεων μέσω της πώλησης καταστημάτων συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό. Ήδη, από τον Αύγουστο η αλυσίδα έχει προχωρήσει συνολικά στην πώληση πέντε καταστημάτων και στο κλείσιμο ενός.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της Ατλάντικ εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση τραπεζικής χρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης 5ετούς περίπου διάρκειας που έχει προγραμματίσει για τη σωτηρία της εταιρείας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Ν», η διοίκηση αναζητά χρηματοδότηση της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ, ενώ το φάκελο της αλυσίδας φέρεται ότι εξετάζουν ήδη οι τράπεζες Eurobank και Εθνική.