Τη χορήγηση 585 εκατομμυρίων ευρώ σε χώρες που φιλοξενούν Σύρους πρόσφυγες προτείνει η Κομισιόν

Τα 100 εκατομμύρια θα δοθούν στην Ιορδανία και τον Λίβανο, καθώς έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στον κόσμο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23:55
03/06/2020
Τη χορήγηση 585 εκατομμυρίων ευρώ σε χώρες που φιλοξενούν Σύρους πρόσφυγες προτείνει η Κομισιόν
14
loading

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα την αποδέσμευση ποσού ύψους 585 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των Σύρων προσφύγων και των κοινοτήτων που τους φιλοξενούν. Από τα χρήματα αυτά, τα 100 εκατομμύρια θα δοθούν στην Ιορδανία και τον Λίβανο, τις δύο χώρες που φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στον κόσμο σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους. Με τα υπόλοιπα 485 εκατομμύρια θα στηριχθούν οι πρόσφυγες στην Τουρκία και θα συνεχιστούν δύο μεγάλα ανθρωπιστικά προγράμματα της ΕΕ.

«Η ΕΕ στηρίζει με συνέπεια τους πρόσφυγες στην Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία εδώ και πολλά χρόνια. Καθώς ο νέος κορονοϊός απειλεί τους πιο ευάλωτους, δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη σωτήρια βοήθεια. Έχουμε δεσμευτεί να βοηθήσουμε τους Σύρους και τις χώρες που τους φιλοξενούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η ευρωπαϊκή ανθρωπιστική αρωγή θα βοηθήσει τα παιδιά να πάνε στο σχολείο και θα στηρίξει οικογένειες που έχουν ανάγκη, δήλωσε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς.

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχελι σχολίασε ότι καθώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ο τερματισμός της κρίσης στη Συρία, είναι προς το συμφέρον την ΕΕ να αυξηθεί η στήριξη που παρέχει ώστε να ενισχυθούν οι πρόσφυγες και οι τοπικές κοινότητες που τους φιλοξενούν, «ιδίως στο τρέχον πλαίσιο της πανδημίας του κορονοϊού».

Η πρόταση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, η ΕΕ και οι χώρες μέλη έχουν αποδεσμεύσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης στη Συρία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

14
σχόλια
 1. avatar Γιάννης Τσιρόπουλος

  Είδες ο Μηταράκης;
  Ο Μηταράκης κανόνισε διά νόμου να διαχειρίζεται εν λευκώ μυστικά κονδύλια.

  *Ο Μηταράκης δωρίζει με απευθείας ανάθεση πάνω από 4 εκατομμύρια για μια δομή προσφύγων που υπό κανονικές συνθήκες θα κόστιζε πέντε φορές λιγότερο. Πληρώνουμε κάτι παραπάνω για να έχουν και οι εργολάβοι τις ανέσεις τους.

  *Ο Μηταράκης διαπράττει άλλη μια απευθείας ανάθεση για να πληρώσει το Δημόσιο συμβούλους... αναθέσεων. Πληρώνουμε κάτι παραπάνω για να πηγαίνουν τα λεφτά σε σωστές τσέπες.

  *Ο Μηταράκης αναθέτει με 4.000 ευρώ τον μήνα την απομαγνητοφώνηση των ομιλιών του σε συνέδρια και συνάξεις. Πληρώνουμε κάτι παραπάνω για να μείνουν στην Ιστορία τα λόγια του.

  *Ο Μηταράκης δηλώνει ότι στους πρόσφυγες που ξεσπιτώνει δεν δύναται η κυβέρνηση να παράσχει οποιαδήποτε στήριξη. Διότι έτσι θα αδικούσε τους Έλληνες που χρειάζονται βοήθεια. Στους δρόμους κι όποιος αντέξει.

  *Ο Μηταράκης διορίζει διοικητή σε δομή προσφύγων πατενταρισμένο ακροδεξιό και συγγραφέα βιβλίου για τον κίνδυνο που εκπροσωπούν οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μετανάστες. Ουδέν σχόλιο.

  *Ο Μηταράκης, τέλος, μετά από όλα αυτά, δηλώνει ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το γιατί το ξέρουν τα μυστικά κονδύλια που χρηματοδοτούν που χρηματοδοτούν τις δομές της πολιτικής του σκέψης.

  1. avatar @Γιάννης Τσιρόπουλος

   Αν υπάρχει αλήθεια, που δεν υπάρχει, σε αυτά που λες, γιατί δεν κάνει ο τσίπρας επερώτηση στη βουλή;

 2. avatar George 7015

  Το κρυφό deal Mητσοτάκη - Μέρκελ.
  Η επιβεβαίωση ήρθε από την επίτροπο Εσωτερικής Πολιτικής Ίλβα Γιόχανσον: Δεν έχουμε λάβει ακόμα σχετικό αίτημα από την Ελλάδα για το θέμα του διαμοιρασμού σε όλες τις χώρες της ΕΕ ώστε να μην εγκλωβίζονται όλοι στην Ελλάδα.Το μέγεθος της υποκρισίας και της ανευθυνότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ΑΠΥΘΜΕΝΟ απέναντι στον λαό. ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

  1. avatar @George 7015

   Εμείς θυμόμαστε ότι ο τσίπρας έμπασε 1,5 εκατομμύριο λάθρο με το που ανέλαβε.
   Τις κωλοτούμπες τις έκανε στην συνέχεια.

 3. avatar Ελληνοαμερικάνος

  AYTO HTAN TO ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
  Αν είναι αλήθεια αυτό που λες τότε γιατί ο Κούλης προτιμά να πάρει χρήματα για να κρατά τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, αντί να ζητήσει από τους Ευρωπαίους να ανοίξουν τα δικά τους σύνορα και να τους μοιραστούν; Και γενικά, ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν οι Ευρωπαίοι, εμείς γιατί δεχόμαστε χρηματικές δωρεές από την Ευρωπη προκειμένου να κρατάμε μετανάστες στη χώρα; Δεν θα έπρεπε να τους διώχνουμε; Τι κάνει για αυτό η κυβέρνηση; Τους διώχνει; Κι αν τους διώχνει, τότε γιατί δέχθηκε να πάρει τα χρήματα των ευρωπαίων για να τους κρατάει;

 4. avatar τριαλαρο

  Έγγραφο διεθνούς οργανισμού αποκαλύπτει ατασθαλίες και ψέμματα από Μηταράκη..
  Σοβαρές ενδείξεις για κακομεταχείριση ή και οικονομικές ατασθαλίες στα έργα που πραγματοποιεί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με αιχμή την κατασκευή της δομής στη Μαλακάσα, απώλεια μεγάλου μέρους ευρωπαϊκών κονδυλίων και έλλειψη σχεδιασμού, αλλά και ανεδαφικούς σχεδιασμούς και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα καταλογίζει στην κυβέρνηση και στον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη διαβαθμισμένο έγγραφο διεθνούς οργανισμού, το οποίο φέρεται να έχει σταλεί ήδη στην Κομισιόν!!!

  1. avatar @τριαλαρο

   Μόνο που κανείς δεν αναφέρει το όνομα του οργανισμού, ούτε προσκομίζει κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

 5. avatar Συριζαίoς

  Όλα να πάνε στους φίλους μας τους Τούρκους και στις ΜΚΟ μας όπως και στον Παπαδημουλη.

 6. avatar να ερθουν!

  βεβαιως! βεβαιως!
  Παπαδημουλης Real Estate Business International by SOROS

 7. avatar Αλέκος Α

  Αφού τα δίνουν στήν Τουρκία γιατί τούς στέλνουν εδώ. ?

 8. avatar KOULIS MKO AE

  WHAT ABOUT ME?

 9. avatar Πάντα φταίει ο άλλος….

  Ενα μιδαμηνό ποσοστό είναι από τα κέρδη των όπλων που πουλάτε και τον φυσικό πλούτο που εκμεταλεύεστε από τα κράτη που καταστρέφετε

 10. avatar Sheep

  Δεν πειραζει μωρε κρατηστε τους εσεις παρτε και τα λεφτα σας χαρισμα σας

 11. avatar απλυτη συριζαια νυν νεοδημοκρατισα

  ειιιι θελουμε και μεις μερικα εκατομυρια!Τοση δουλεια κανουμε για να φερουμε τους κακομοιρους επενδυτες μας εδω

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει