Επιφυλακτική στάση αναμένεται να τηρήσει η γερμανίδα καγκελάριος όσον αφορά το ενδεχόμενο νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 22ας Σεπτεμβρίου, εκτιμά το Russia Today, στον απόηχο του τηλεοπτικού ντιμπέιτ με τον αντίπαλό της και ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών, Π.. Στάινμπρουκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παροχή τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα δείχνει να έχει αποφασιστεί, παρά το γεγονός ότι το μέγεθός του παραμένει ερωτηματικό.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η παροχή ενός νέου πακέτου προς την Ελλάδα, δεν βρίσκει σύμφωνους τους Γερμανούς φορολογούμενους.

«Οι Γερμανοί φορολογούμενοι έχουν κουραστεί να χρηματοδοτούν τα οικονομικά προβλήματα των γειτόνων τους του Νότου και κυρίως αντιδρούν σε μια τρίτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Μέχρι στιγμής, σημειώνει το Russia Today, η Ελλάδα έχει λάβει δύο πακέτα διάσωσης από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ: Τον Μάιο του 2010 έλαβε δάνειο ύψους 110 δισ. ευρώ και τον Φεβρουάριο του 2012, το δεύτερο δάνειο, ύψους 140 δισ. ευρώ.