Γερμανός υπουργός Οικονομίας: Το 2020 ιδιαίτερη χρονιά για τις γερμανοελληνικές σχέσεις

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Άδωνι Γεωργιάδη


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:44
12/12/2019
Γερμανός υπουργός Οικονομίας: Το 2020 ιδιαίτερη χρονιά για τις γερμανοελληνικές σχέσεις
6
loading

«Ιδιαίτερη χρονιά» για τις γερμανοελληνικές σχέσεις χαρακτηρίζει το νέο έτος ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ λίγο πριν τη συνάντηση που θα έχει απόψε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Π. Αλτμάιερ μεταξύ άλλων ανακοίνωσε τη διοργάνωση Γερμανοελληνικού Οικονομικού Συνεδρίου στο Βερολίνο στις 9 Μαρτίου του 2020 και ανέδειξε τη σημασία της συμμετοχής της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στην επόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Θέλουμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω τις οικονομικές μας σχέσεις και να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για αυτό μαζί με τους οικονομικούς παράγοντες διοργανώνουμε στις 9 Μαρτίου 2020 Γερμανοελληνικό Οικονομικό Συνέδριο στο Βερολίνο. Αυτό συμφώνησαν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αύγουστο. Το Συνέδριο είναι επίσης ένα ορόσημο στον δρόμο για την εταιρική συμμετοχή στην ΔΕΘ, 5-13 Σεπτεμβρίου 2020», επεσήμανε ο κ. Αλτμάιερ στη δήλωσή του την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε ότι «τα δύο γεγονότα υπογραμμίζουν τη στενή μας συνεργασία, την οποία ενισχύουμε εδώ και καιρό σε πολυάριθμα διμερή εγχειρήματα, μεταξύ άλλων στους τομείς της στήριξης των εξαγωγών και της ενεργειακής πολιτικής».

Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του, η Ελλάδα και η Γερμανία συνδέονται με στενές οικονομικοπολιτικές σχέσεις, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην θέση 41 των γερμανικών εμπορικών εταίρων το 2018. Επιπλέον, η Γερμανία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας, με τον όγκο του διμερούς εμπορίου να αυξάνεται το 2018 κατά 8%, στα 7,72 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Πέτρος Μ.

  Ιδιαίτερη χρονιά...
  Δηλαδή, οι Γερμανοί θα κόψουν τις μίζες;

  Ο Jörg Michael Kutschenreuter, αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, κατέθεσε ενόρκως το 2005 στην Εισαγγελία του Μονάχου, ότι η Siemens Ελλάς δίνει μίζες σε τρία κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το 25% του ετήσιου τζίρου της.
  Με την αντιστοιχία 3/2/1. Τα 3/6 το μισό δηλαδή του 25% το παίρνει η κυβέρνηση, τα 2/6 το ένα τρίτο του 25% το παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και το 1/6 του 25% το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα.
  Κατατέθηκε ενόρκως στη γερμανική Δικαιοσύνη και δεν το ξέρει κανείς;

  Η Siemens Ελλάς δεν έχει εισαγωγέα (αποκλειστικό αντιπρόσωπο) στην Ελλάδα, αλλά μόνο ελληνικό υποκατάστημα και δίνει αυτό το 25% μόνο στα πολιτικά κόμματα. Σε αντίθεση με όλες τις άλλες γερμανικές εταιρίες, που δίνουν και στα πολιτικά κόμματα και στους εισαγωγείς.
  Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens …χαρίζει το 25% του τζίρου της. Αφού πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά από ότι πωλεί αλλού και άρα αυτό το 25% το παίρνει από τον ίδιο τον αγοραστή.

  Όπως λοιπόν κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες. Πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε στις άλλες δυτικές χώρες.
  Και αυτό το 25% υπάρχει η ...φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, αλλά και των Ελλήνων εισαγωγέων.
  Ως απόδειξη αρκεί μια σύγκριση τιμών πώλησης στα σούπερ μάρκετ του εξωτερικού και της Ελλάδας...

  1. avatar Πέτρος Μ.

   Το Γερμανικό φορολογικό σύστημα κάποτε έδινε το δικαίωμα στο Γερμανό κατασκευαστή κάνοντας τη φορολογική του δήλωση να βάζει όλες τις μίζες που έδινε στο εξωτερικό, στα έξοδα της επιχείρησης.
   Μετά από τον ντόρο που έγινε, αναγκάστηκε η Γερμανία να καταργήσει αυτό το δικαίωμα του Γερμανού κατασκευαστή.
   Υποτίθεται για να καταργήσει τις μίζες, έγινε όμως μόνο για τα μάτια του κόσμου.
   Η Γερμανική εφορία για …εξισορρόπηση, έδωσε το δικαίωμα στον Γερμανό κατασκευαστή να δηλώνει κάποιο ποσό στη φορολογική του δήλωση ως «έξοδα χωρίς αποδείξεις στην τάδε χώρα».

   Θα κάνω και μια ερώτηση. Τα ...αδιάβλητα ΜΜΕ μας, μας ενημέρωσαν για την κατάθεση Kutschenreuter; 14 χρόνια πέρασαν.

   Τελευταίο και σημαντικότερο.
   Για ποιο λόγο έδωσε η Ελλάδα περίπου 200 δις στις ιδιωτικές μας τράπεζες με τη μορφή "κρατικών εγγυήσεων" ή "ανακεφαλαιοποιήσεων" και αυτά προστέθηκαν στο δημόσιο χρέος της χώρας;
   Ξεκινώντας από τον Καραμανλή και καταλήγοντας στο Σαμαρά.
   Το 60 με 65% του δημοσίου χρέους μας...
   Μήπως, οι μίζες είναι η "γίδα στην πλάτη";

 2. avatar Ε ρε πώς αλλάζουν οι καιροί

  Βρήκε η Μέρκελ το άλλο τής μισό

  1. avatar Αλ. Τσιμπλας

   μαμά μέρκελ δεν αγαπάει πια τσίπρα 🙁

 3. avatar Karvas

  Ερε μας δουλεύουν οι Ούννοι.

  1. avatar ΟοΟ

   εσένα απο γεννησιμιού σου έως τώρα όλοι και ασταμάτητα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει