Το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προσβλέπει στη συνεργασία με το ΣΕΒ για τη στήριξη της απασχόλησης, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τόνισε η αρμόδια υπουργός, Λούκα Κατσέλη, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία του Συνδέσμου.

Μετά την επίσκεψη, η υπουργός έκανε δήλωσε:

«Είχαμε με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για το πλαίσιο συνεργασίας μας, για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής, τη στήριξη, κυρίως, της απασχόλησης, μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα και του ΟΑΕΔ και του υπουργείου, μέσα από τη στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, από την κοινωνική εταιρική ευθύνη, αλλά και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Προσβλέπουμε σε αυτή τη συνεργασία. Οι επιχειρήσεις και το κράτος είναι μαζί, για να προσφέρουν στην κοινωνία, στο δημόσιο συμφέρον, να στηρίξουν την επιχείρηση και τους εργαζόμενους, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η κ. Κατσέλη είπε ότι «το θέμα των συλλογικών ρυθμίσεων είναι κάτι το οποίο απασχολεί όλους μας. Θέλουμε, βεβαίως, να δώσουμε κάποια μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά με τρόπο που να μην καταπατώνται τα εργασιακά δικαιώματα». Όπως έχω πει, πρόσθεσε η κ. Κατσέλη, «θα υπάρξει Υπουργική Απόφαση, μέσα στις επόμενες μέρες, για όλα τα θέματα, που άπτονται του μνημονίου».

Αναφορικά με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), η υπουργός σημείωσε ότι «είναι έτοιμο, το στέλνουμε σήμερα στους κοινωνικούς εταίρους για τις παρατηρήσεις τους, όπως, επίσης, και στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας».