Τη διατήρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο ΤT

Το υπουργείο έχει προτείνει μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 30%


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:11
21/01/2013
Τη διατήρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο ΤT
4
loading

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζόμενων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με αντικείμενο τις προτάσεις για τη μείωση του μισθολογικού κόστους.

Οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διεκδικούν τη διατήρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων θέμα που θα θέσουν στην Γενική τους Συνέλευση.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Διοίκηση της νεοϊδρυθείσας τραπέζης και ο Σύλλογος Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συμφώνησαν στη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το υπουργείο Οικονομικών, μετά από συνεννόηση με την τρόικα, πρότεινε στους εργαζομένους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την διασφάλιση όλου του προσωπικού και των θέσεων εργασίας υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό μισθολογικό κόστος θα μειωθεί κατά 30%.

Αυτό σημαίνει πως οι συνολικές αμοιβές του προσωπικού θα μειωθούν σε απόλυτο νούμερο από 125 εκατ. ευρώ, στα 87,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν κατά την υλοποίηση της ενέργειας αυτής θα εφαρμοσθεί ως βάση η κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ, θα ληφθεί πρόνοια να προστατευθούν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και πριν την υλοποίηση των μειώσεων θα προηγηθεί διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Παραλλήλως, συμφωνήθηκε να σχεδιασθεί και να εφαρμοσθεί από την Διοίκηση της νεοϊδρυθείσας τραπέζης πρόγραμμα οικειοθελούς αποχωρήσεως υπαλλήλων δια μέσου προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Το τελικό δε οικονομικό αποτέλεσμα του προγράμματος αυτού θα συνδιαμορφώσει την τελική μεταβολή του μισθολογικού κόστους.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχει δεσμευτεί ότι η ωφελεία από την εθελουσία για την εταιρεία, θα διανεμηθεί στους εργαζόμενους για να απαλύνει όπως είπε την δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους που φτάνει μεσοσταθμικά το 30%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Boo

  άρα συμφώνησαν χτες για μειώσεις 30 % και σήμερα απαιτούν να μην κοπεί το 30 %.
  ο τζάμπα μάγκας συνδικαλισμός σε όλο του το μεγαλείο. άντε αρχίστε και απεργίες τώρα επειδή η εργοδοσία σας κορόιδεψε.

  1. avatar christos lambrinos

   εδω και 10 μερες απεργουν

   1. avatar Τάσος

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΡΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ!!!
    ΕΤΣΙ Boo?
    ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ......

    1. avatar christos lambrinos

     ???????????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει