Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα είναι οι εργασίες του φόρουμ για την οικονομική ανάπτυξη της Μεσογείου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο. Στο φόρουμ, το όποιο άνοιξε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Μόντι, μετέχουν κυβερνητικές αντιπροσωπείες από 35 χώρες .

Ο πρόεδρος του ελληνοϊταλικού επιμελητηρίου Γ. Τσαμίχας που ήταν εκ των βασικών ομιλητών του φόρουμ τόνισε τις δυνατότητες του ευρωπαϊκού νότου και των χωρών της μεσογείου, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί την πύλη των χωρών της μεσογείου στις αγορές της ανατολής, γεγονός ικανό να ανατάξει όχι μόνο την ελληνική οικονομία αλλά και να βοηθήσει τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής.

Στις επαφές που είχε ο κ.Τσαμίχας με κυβερνητικές αντιπροσωπείες και εκπροσώπους ευρωπαϊκών τραπεζών έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν όπως τόνισε και ο υπουργός οικονομικής ανάπτυξης μεταφορών και υποδομών της Ιταλίας κ. Πάσερα αποτελούν την ραχοκοκαλιά των οικονομιών του νότου.

Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ελληνοϊταλικού επιμελητηρίου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση και με τον Α. Ταγιάνη, αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής υπεύθυνο για την βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα την δυναμική και τις δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού.